Consortiul romano-portughez Iberest a depus in termen o contestatie la licitatia organizata de municipalitate pentru construirea cartierului rezidential din zona Lomb.

In contestatie se reclama nerespectarea obligatiilor legale referitoare la comunicarea deciziei privind atribuirea contractului de achizitie publica, precum si lipsa unei juste si pertinente aprecieri a ofertelor depuse in vederea atribuirii celei mai avantajoase oferte din punct de vedere economic.

Presedintele comisiei de licitatie, directorul Directiei Tehnice din Primarie, Sorin Apostu, ne-a declarat ca in cursul saptaminii viitoare se va analiza contestatia in cadrul unei comisii speciale a Primariei. Contractul cu firma Impact, cistigatoarea licitatiei, poate fi incheiat numai dupa ce contestatia Iberest va fi respinsa.

Daca Iberest nu ar fi contestat rezultatul, Impact ar fi semnat cu Primaria contractul de asociere in aceasta saptamina.

Consortiul Iberest si Impact s-au calificat in finala licitatiei organizate de Primarie la mijlocul lunii octombrie. Consiliul Local va contribui in aceasta asociere cu terenul in suprafata de 204,94 de hectare. Impact va trebui sa ofere Consiliului Local Cluj-Napoca, cu titlu gratuit, 75 de locuinte colective cu caracter social.

De asemenea, viitorul investitor va realiza infrastructura necesara - drumuri, apa, canalizare, electricitate, gaz, telefonie. Iberest a oferit 27% din suprafata totala construibila, in timp ce oferta Impact prevede acordarea a 33% din suprafata construibila.

Impact va dezvolta un cartier rezidential format din 5.000 de locuinte, valoarea investitiei fiind de 280 de milioane de euro.