Mezinul ar fi implinit 22 de ani

Stana de piatra, fostul prefect Vasile Soporan isi tine sotia pe dupa umeri, intr-o imbratisare strinsa. Cei doi stau la capatiiul sicrielor, iar Elena Soporan, cu ochii topiti de lacrimi, mingiie absenta, pentru ultima data in aceasta viata, crestetul fiului cel mare.

Mii de chipuri in straie cernite au venit ieri la cimitir, sa fie alaturi de sotii Soporan si de fiica cea mare, Florina. Hohote de plins sau simple suspine se intretaie cu vocea preotului care citeste iertaciunile. O tinara in haina neagra, cu o luminare aprinsa in miini, izbucneste brusc in lacrimi. E colega de facultate cu mezinul Marius, care miine ar fi implinit 22 de ani...

„Pe parinti de copii si pe copii de parinti nu-i poate desparti nimeni, niciodata, nici moartea“, a spus preotul, cautind sa ofere o cit de mica alinare familiei indurerate, la despartirea de baietii care au plecat la Ceruri in urma unui cumplit accident.

Slujba religioasa in aer liber a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu PS Vasile Somesanul, episcop vicar al Mitropoliei Clujului.

„Vasilica, te vom iubi vesnic!“

Alte sute de candele si coroane au fost depuse la mormintele tinerilor. Colegi, camarazi din copilarie, prieteni, rude, vecini si chiar simpli straini, impresionati de tragedia prin care trece familia Soporan. „Vasilica a fost un simbol al modestiei si prieteniei. Am gasit in el un sprijin, o inima deschisa. Nu te vom uita niciodata, Vasilica.

Te vom iubi vesnic!“, si-au luat ramas-bun de la el fostii colegi de munca de la „Opel Ecomax“, unde acesta era inginer. Si fosti colegi de liceu si de facultate de-ai lui Marius au venit, inlacrimati, sa se desparta de bunul lor prieten.

Morminte la colt de cimitir

La slujba de inmormintare au fost prezenti, printre altii, presedintele PSD, Mircea Geoana, presedintele PD, Emil Boc, presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, vicepresedintele PSD Titus Corlatean, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, prefectul Alin Tise, parlamentari PSD de Cluj, dar si ai altor partide, oficialitati locale din judetul Cluj, oameni de afaceri, angajati ai Prefecturii Cluj, rude si cunoscuti ai celor doi decedati.

Trupurile celor doi au fost ingropate alaturi, intr-un coltisor al Cimitirului Central din Cluj. Doua cruci de lemn, semn ca nu s-a pregatit nimeni pentru nenorocire, inscriptionate cu numele lor, atit a mai ramas din doi tineri frumosi.

Bianca este mai bine

Fiii lui Soporan au murit intr-un accident rutier produs duminica in apropiere de localitatea Vilcele. Cei doi erau in masina alaturi de sotia, respectiv prietena lor. Vasile, de 27 de ani, era la volanul Loganului indreptindu-se spre Cluj, cind un Renault a intrat pe contrasens si a intrat puternic in masina. Cel mare a murit pe loc, iar cel mic, Marius, a decedat in drum spre spital.

Bianca Soporan, care a suferit mai multe interventii chirurgicale, este momentan internata in spital. Dr. Cristiana Ciortea, director-adjunct al Spitalului Judetean Cluj, a declarat ca „este un pic mai bine decit ieri. Este foarte important fiecare minut care trece. Starea ei este stationara si noi speram ca va rezista si va lupta in continuare“, a declarat medicul.

Nici un sofer nu era baut

Subcomisarul Sorin Rusu din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Cluj a precizat ca, in urma analizelor, ambii soferi aveau zero la mie alcoolemie in singe. Soferul vinovat, Marius Sorin Moldovan, este cercetat penal pentru omor din culpa si vatamare corporala grava.