Reprezentantii presei nu au fost lasati sa asiste la intrunirea comisiei desemnate de Consiliul Judetean (CJ) sa solutioneze oferta pentru modernizarea stadionului Ion Moina. Presedintele CJ, Marius Nicoara, a explicat ca a fost vorba strict despre o intalnire a comisiei, si nu despre o discutie publica.

In final, s-a decis ca proiectul modernizarii intregii zone aferente stadionului sa fie supus votului consilierilor, in sedinta publica. Varianta modernizarii intregii zone este viabila, atata timp cat proiectul include refacerea stadionului pe vechea locatie, a spus consilierul PSD Dan Canta, presedintele acestei comisii, cel care, in urma cu cateva luni, era unul dintre adversarii proiectului.

Pe de alta parte, presedintele CJ, Marius Nicoara, a avut grija sa ofere si altor societati posibilitatea de a-si prezenta oferta privind realizarea unei astfel de investitii. In prima sedinta publica, din 23 noiembrie, va fi supus la vot proiectul privind modernizarea stadionului.

Acesta prevede, pe langa posibilitatea asocierii cu institutiile ce poseda terenuri in zona Ion Moina, si un punct referitor la asocierea cu potentiali investitori, a spus Marius Nicoara.

Acesta a precizat ca, in termen de 10 zile dupa ce hotararea va fi emisa, si alte societati pot veni cu propuneri, iar comisia va putea decide ulterior daca oferta societatii Global Development Partners este, intr-adevar, cea mai buna. Procedura nu va purta titlul de licitatie publica, insa trebuie sa le dam posibilitatea societatilor interesate sa vina cu propuneri, a spus Nicoara.

Oferte valabile numai cu garantii bancare

Dupa ce consilierii judeteni vor accepta demersul comisiei speciale, urmeaza ca liderii CJ sa se intalneasca cu reprezentantii institutiilor care detin terenuri in zona Moina. Sunt mai multi proprietari in zona. Si ma refer la Primarie, Apele Romane, Directia de Sport si Tineret, precum si Universitatea Tehnica, a spus Nicoara.

CJ spera ca va putea cadea la intelegere cu conducatorii acestor institutii. In conditiile in care, insa, aceste institutii nu se vor lasa convinse de proiectele CJ, intregul proiect va trebui regandit. Vom incerca sa pliem proiectul pe zona care ne apartine. Nu stiu, insa, daca va fi suficient, e clar ca tot demersul va trebui reluat din alte perspective, a explicat Canta.

Si el s-a aratat increzator ca se va gasi intelegerea necesara si la Primarie, si la celelalte institutii. Vrem sa facem o treaba extrem de serioasa. Totul va fi facut ca la carte. Nu vom accepta decat garantii bancare serioase, astfel incat CJ sa fie asigurat ca investitorul ales isi va putea respecta angajamentul, a spus Canta.

Proiectul ce va fi supus la vot in sedinta Consiliului Judetean din 23 noiembrie:

Aprobarea asocierii cu institutiile statului proprietare ale unor imobile din zona

Asocierea directa cu un investitor care va prezenta cea mai buna oferta. In departajarea ofertelor se vor folosi drept criterii valoarea garantiilor bancare, valoarea investitiei, experienta anterioara

Portofoliu de lucrari, planul de management, durata de realizare a proiectului. Pe langa aceste criterii de baza, pot fi introduse si altele, functie de propunerile plenului sau ale viitorilor parteneri, institutii ale statului.

Constituirea unei comisii mixte formate din reprezentanti ai institutiilor proprietare ale imobilelor din zona care vor intra in asociere

Elaborarea de catre comisie a punctajelor, conform criteriilor stabilite