Comisia de Monumente din cadrul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Timis nu a dat aviz favorabil la cererea de demolare a sediului fostului Comisariat Militar din orasul de pe Bega, pe motiv ca imobilul istoric face parte din patrimoniu.

Membrii comisiei si-au dat avizul doar pentru demolarea constructiilor din curtea fostei institutii, spre supararea presedintelui CJ, Constantin Ostaficiuc.

El a anuntat un proiect de anvergura pentru locatia aflata langa Opera din orasul de pe Bega, unde, dupa demolare, ar trebui sa fie ridicata o cladire de birouri, care sa adaposteasca si sectiile evacuate ale Bibliotecii Judetene, a Teatrului de Papusi, dar si o parcare.

"Avem si un raport al istoricului Ioan Hategan, in care se mentioneaza ca nici una din cladirile acelea nu are valoare istorica", a spus Ostaficiuc.

Declaratiile directorului Directia de Cultura, Violeta Zonte, contrazic, insa, toate afirmatiile lui Constantin Ostaficiuc. "Specialistii din Comisia regionala de Monumente au decis ca imobilul este reprezentativ din punct de vedere arhitectural si se incadreaza cu restul ansamblului peisajistic", a afirmat Violeta Zonte.