Rezultate modeste

Marele derbi din Cupa Romaniei este asteptat mai mult prin prisma rivalitatii crescinde si a declaratiilor incendiare lansate de conducatorii celor doua cluburi, decit din perspectiva unor rezultate notabile obtinute de acestea in Cupa.

Astfel, in sezonul 2001-2002, „feroviarii“ au fost eliminati inca din „16“-imi de catre Gloria Bistrita, care a cistigat cu scorul de 1-0. Peste un an, clujenii au pierdut in fata Nationalului in „sferturi“, cu 0-4, in timp ce sezonul 2003-2004 a fost unul sarac pentru CFR, care a fost eliminata de timpuriu din Cupa.

Pina in „optimi“ au ajuns clujenii in 2005, unde au fost invinsi cu 2-1 de Farul Constanta, pentru ca, in sezonul trecut, formatia antrenata pe atunci de Dorinel Munteanu sa piarda in „16“-imi, cu 0-1, in fata Universitatii Craiova.

Adversara de astazi a CFR-ului are rezultate deloc laudabile in ultimii ani, fiind eliminata din „sferturi“ in urma cu o stagiune de Petrolul Ploiesti, cu scorul de 3-2, acelasi scor fiindu-i fatal si in 2005, cind au pierdut in „16“-imi in fata lui Dinamo II.

Poarta spre UEFA

Terenul „Michael Klein“ din Hunedoara va reprezenta terenul de lupta pentru obtinerea biletului spre sferturile de finala ale competitiei. Este poate cea mai echilibrata „optime“ din intregul program, de vreme ce se intilnesc echipele situate pe locurile 4 (CFR Cluj) si 6 (Poli Timisoara) in clasamentul Ligii I.

In acest moment, atit CFR Cluj, cit si formatia de pe Bega se afla in afara obiectivului propus la debutul competitiei interne, acela de a obtine un loc de cupa europeana. Astfel ca trofeul Cupei Romaniei poate reprezenta o optiune pentru cele doua combatante, care si-ar asigura, in cazul unui eventual triumf, participarea directa in Cupa UEFA pentru sezonul urmator.

Portughezi lipsa

In vederea meciului de astazi, tehnicianul lui CFR, Cristiano Bergodi, este foarte precaut in privinta adversarului, precizind, totusi, ca eliminarea din Cupa ar fi o mare deziluzie pentru CFR: „Chiar daca am avut o prestatie foarte buna in fata lui Dinamo, trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint, ca sa nu avem vreo surpriza neplacuta cu Timisoara. Ar fi o mare deziluzie daca pierdem.

Nu vreau sa umbrim dupa acest meci cu Timisoara buna impresie pe care am facut-o in jocul de duminica“.

Din pacate pentru formatia din „Gruia“, rezultatul de exceptie inregistrat impotriva liderului Dinamo a costat-o accidentarea lui Manuel Jose, portughezul alegindu-se cu o entorsa la glezna in urma unui duel mai tare cu „inchizatorul“ „ciinilor“, Andrei Margaritescu.

In aceeasi situatie se afla si Pedro Oliveira, care nu s-a refacut inca dupa accidentarea suferita in meciul cu Rapid. In aceste conditii, primul „11“ pe care Bergodi l-ar alinia astazi ar putea arata astfel: Stancioiu - Cotolan, Jula, Milosevic, Miclaus - Dan Florin, Minteuan, Coroian - Surdu, Chihaia, Semedo.

„Iancu e un monument al miticismului“

Patronul lui CFR Cluj, Paszkany Arpad, considera ca tot scandalul izbucnit inaintea meciului din Cupa dintre formatia sa si Poli Timisoara a plecat de la cererea lui Iuliu Muresan, inaintata la FRF, in care se cer alti observatori pentru partida de azi, fapt care a deranjat conducerea timisoreana.

„Marian Iancu s-a lansat in niste declaratii care se preteaza in suburbiile Bucurestiului si care nu au nici o legatura cu bunul simt. Este un monument al miticismului“, a conchis finantatorul lui CFR.

PROGRAM CUPA ROMANIEI

Ieri, 7 octombrie

UTA Arad - FC Arges 0-2

FC National - FC Caracal 3-2

AstAzi, 8 octombrie

Poli Iasi - Farul Constanta, ora 13

Pandurii Tirgu Jiu - Dinamo, ora 13

Poli Timisoara - CFR Cluj, ora 13

Unirea Urziceni - Otelul Galati, ora 13

Rapid - Universitatea Craiova, ora 20.45

MIine, 9 octombrie

Steaua - Apulum Alba Iulia, ora 20.45