Zona centrala a municipiului Alba Iulia a ramas, ieri dimineata, fara energie electrica din cauza unor lucrari efectuate de firma "Esser Empedos", castigatoarea licitatiei internationale pentru lucrarile de refacere a canalizarii din oras in cadrul programului Samtid.

O alta intrerupere a electricitatii a fost cauzata, alaltaieri, in aceeasi zona, de o societate de constructii si care nici macar nu a catadicsit sa anunte "Electrica" de incident.

Consumatorii din zona centrala a municipiului au ramas fara energie electrica de doua ori la interval de cateva ore, din cauza unor firme de constructii. Muncitorii angajati de "Esser Empedos", care executau, ieri dimineata, niste lucrari de excavatie pe strada Bucuresti au rupt cablul de medie tensiune din zona. Ca urmare, alimentarea cu curent a fost intrerupta in toata zona.

In ultimele luni, de cand au inceput lucrarile la programul Samtid, de refacere a sistemului de alimentare cu apa, concernul respectiv (turco-elen) a produs locuitorilor orasului mai multe nemultumiri.

Circulatia rutiera a fost deviata saptamani intregi din cauza ritmului lent de lucru, peste tot au ramas mormane de pamant, iar de multe ori lucrarile incepeau pe cate o strada fara ca locuitorii din zona sa fie anuntati.

De asemenea, autoritatile locale din toate orasele din judet unde firma efectueaza lucrari s-au plans de calitatea slaba a acestora, de ritmul lent si de stricaciunile pe care utilajele concernului le produc pe teren. Proiectul trebuia finalizat la sfarsitul lunii octombrie, insa din cauza incapacitatii firmei men-tionate de a respecta contractul, termenul a fost prelungit cu un an.

Cealalta firma din cauza careia furnizarea energiei electrice a fost intrerupta este "Meridian Casa Construct", o alta firma de constructii. Angajatii acesteia au lovit un cablu de medie tensiune in timpul unor lucrari in zona sediului Bancii Comerciale Romane. R-eprezentantii firmei nu au anuntat "Electrica" de stricaciunile produse, ceea ce a intarziat reparatiile.

"Este regretabil ca firma respectiva nu a anuntat incidentul la "Electrica". Echipele de interventie ale "Electrica" SA au intervenit in momentul aparitiei intreruperii pentru depistarea zonei cu defect si reluarea furnizarii energiei electrice.

In situatia in care firma respectiva ar fi anuntat evenimentul, timpul de depistare si, implicit, cel de realimentare ar fi fost mai scurt" a declarat responsabilul cu relatiile publice al societatii de distributie a energiei electrice, Mihaela Buda.