Stefan Vuza

Cel mai bogat om de afaceri clujean, care figureaza, insa, cu resedinta si la Piatra Neamt, este Stefan Vuza, care conduce Grupul SCR (Serviciile Comerciale Romane). Averea sa este estimata la 250 de milioane de dolari si provine exclusiv din activitati industriale si turistice. In portofoliul companiilor SCR se numara si Combinatul de Celuloza si Hirtie Somes Dej.

Grupul construieste si un mall in Buzau. Potrivit lui Vuza, SCR detine 500 de hectare de terenuri si peste 4 milioane de metri patrati de cladiri. Printre activele grupului se numara vagoane, locomotive, un parc auto, utilaje si echipamente.

Horia Ciorcila

Are o avere cuprinsa intre 110-120 de milioane de dolari adunata din afaceri in telecomunicatii, banci si imobiliare. Este presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania. Printre ultimele realizari se numara Maestro Business Center din Cluj-Napoca.

Cladiu Silaghi

Are o avere estimata intre 65 si 70 de milioane de dolari, acumulata in domeniul bancar. Membru fondator al Bancii Transilvania, Silaghi mai are afaceri si in domeniul lubrifiantilor auto, dar detine si spatii comerciale si terenuri. Star Lubricants, firma sa, detine un depozit la Cluj-Napoca, precum si puncte de lucru in Bucuresti, Brasov, Iasi, Craiova si Braila.

Silaghi detine si procente la Globinvest, companie ce administreaza mai multe fonduri de investitii.

Bela Urasi

Apare in Topul "Capital“ cu o avere de 60 de milioane de dolari. A fost actionar la Astral Telecom, companie cumparata de UPC. In prezent, desfasoara afaceri imobiliare si la bursa.

Sorin Ghite

A fost si el actionar la Astral Telecom. Are o avere estimata intre 53-55 de milioane de dolari si activeaza in domeniul imobiliar si al investitiilor financiare. Este actionar la grupul financiar Imofinance, care a demarat o serie de investitii in cartiere rezidentiale si cladiri de birouri.

In Bucuresti, Imofinance a cumparat un teren in zona Tunari-Otopeni pe care se va construi un complex rezidential.

Valentin Nicola

Are tot intre 53-55 de milioane de dolari, fiind si el actionar la Imofinance. El este implicat in aceleasi afaceri ca si Ghite. Grupul are in derulare proiecte rezidentiale, unul referindu-se la construirea unui bloc de locuinte cu 132 de apartamente, la Cluj-Napoca. De asemenea, se construieste complexul rezidential Dumbrava, in Sibiu.

Acesta prevede sapte imobile cu 160 de apartamente, parcari, spatii verzi si locuri de joaca pentru copii.

Dorel Goia

Are o avere estimata la 50-52 de milioane de dolari, provenita din Astral Telecom, unde a fost unul dintre actionari, dar si din afaceri imobiliare. De asemenea, detine actiuni la Banca Transilvania, precum si la mai multe firme clujene, printre care Metalo-Chimice si Tehnofrig. Goia si-a vindut actiunile detinute la Maestro Industries, procesator de carne, catre grupul Caroli.

Silvia si Zsolt Fodor

Au o avere estimata intre 45 si 50 de milioane de dolari, fiind detinatorii companiei Euro-GSM. Aceasta a fost numita anul trecut Best Partner Orange. Euro-GSM a deschis la Cluj-Napoca un depozit pentru telefoane mobile si accesorii GSM, Mobile Distribution. Acesta este considerat unul dintre cele mai mare depozite de acest gen din sud-estul Europei.

Euro-GSM are magazine in mai multe orase, cum ar fi Focsani, Pitesti, Ploiesti, Medias, Fagaras si Tulcea.

Nicolae Dan Pop Baldi

Figureaza in Top 300 "Capital“ cu o avere de 40 de milioane de dolari din imobiliare. Si el a fost actionar la Astral Telecom. Acum are afaceri in domeniul imobiliar, derulate prin firma sa, Terimob Invest. Baldi a cumparat cladirea de birouri City Business Center.

Paszkany Arpad

Apare in top cu o avere de 35-40 de milioane de dolari, acumulata din afaceri imobiliare si investitii. Compania Polus Transilvania are proiecte in derulare la Constanta si Cluj, unde se vor construi mall-uri cu valori de peste 100 de milioane de euro, iar ca membru al TriGranit, dezvolta proiectul Esplanada din Bucuresti. Paszkany este patronul clubului de fotbal CFR Cluj.

Gheorghe Chita

Are o avere estimata la 32 de milioane de dolari, el fiind unic importator al camioanelor DAF in Romania, prin compania E. Van Wijk. Pe linga autovehicule DAF, firma comercializeaza piese de schimb si anvelope. Chita deruleaza afaceri si la Bacau, unde a deschis un centru de vinzari camioane si service. Reteaua are unitati in Cluj-Napoca, Bucuresti si Arad.

Gicu Ginsca

Are o avere estimata intre 16-17 milioane de dolari din constructii. El a demarat procedura de preluare a pachetului majoritar al TIM. Detine pachetul majoritar si la Grup 4 Instalatii si 40% din ACI. Are, de asemenea, afaceri in comertul cu materiale de constructii, obiecte sanitare si electrocasnice prin compania SAWA.

Gabriel Cirlig

Proprietarul companiei producatoare de lenjerie intima Jolidon are o avere intre 16-20 de milioane de dolari. El a cumparat si 85% din compania Argos, tot de lenjerie. Cirlig mai are afaceri in domeniul brokerajului, prin firma Interdealer Capital Invest si in cel al produselor chimice, prin firma Sinteza. Jolidon a deschis sedii in strainatate, in Franta, Italia si Ungaria.

Ovidiu Turcu

Are afaceri in domeniile auto, industrie si imobiliare, averea sa fiind estimata intre 15 si 18 milioane de dolari. Pe linga Dacia Service Feleac, Turcu a preluat Mucartul si are actiuni la Tehnofrig, ACI, Metalo-Chimice, Clasicor Oradea si Soreti Cluj. Turcu a construit 100 de apartamente, din care a vindut o parte, iar altele au fost inchiriate angajatilor.

Mircea Moga

Are o avere estimata intre 14-15 milioane de dolari, fiind proprietarul companiei Porcelain Manufactures. A intrat si in afaceri imobiliare, dar are si actiuni bancare. Compania a inaugurat centrul comercial Galeriile Ferdinand.

Marius Ciurchea

Apare cu o avere de 13-15 milioane de dolari, avind actiuni la Banca Transilvania si detinind o firma de productie de elemente de finisaje pentru constructii. De asemenea, are afaceri in domeniul imobiliar, prin firma Arcada, care a inceput construirea unui cartier de vile in zona Borhanci.

Marius Nicoara

Presedintele Consiliului Judetean Cluj apare in Top 300 cu o avere estimata intre 11 si 12 milioane de dolari. Are actiuni la Banca Transilvania, la Compexit si Cambio, dar si terenuri in diverse zone ale Clujului.

Potrivit revistei "Capital“, pe numele unor companii la care are actiuni si al sotiei, Nicoara controleaza jumatate dintr-un teren de doua hectare in Cluj-Napoca si tot jumatate dintr-un teren din Belis de peste o jumatate de hectar. Mai are procente insemnate din alte trei terenuri si sapte cladiri.

Marcel Borodi

Actionarul majoritar al firmei Brinel, care activeaza in domeniul IT, figureaza cu o avere de 10-11 milioane de dolari. Grupul a investit intr-o noua locatie pentru divizia care se ocupa de asamblarea calculatoarelor ALPIS. De asemenea, Borodi vrea sa se extinda prin achizitionarea unor companii mai mici. Brinel a avut o crestere a cifrei de afaceri de 30%.

Florian a parasit Topul 300

Din Top 300 a iesit Liviu Florian, patronul Agroflip Bontida, firma crescatoare de porci care se confrunta cu probleme. O parte din active au fost vindute la licitatie, iar din luna mai 2006 activitatea a fost inchisa. Potrivit revistei "Capital“, pentru anul trecut, datele din bilanturile contabile ale celor doua companii la care Liviu Florian este actionar majoritar, Agroflip si Flipgrup Com, nu sint disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.