Compania producatoare de componente pentru industria de telecomunicatii ar urma sa ocupe cinci hectare in parcul industrial.

Daca, pana nu demult, in mediul de afaceri era vehiculat numele companiei Nokia ca posibil locatar al unuia dintre parcurile Tetarom, sursele noastre spun ca ar fi vorba, de fapt, de societatea finlandeza Elcoteq, care detine deja o fabrica in Parcul Industrial din Pecs (Ungaria) si a achizitionat luna trecuta, pentru 20 de milioane de dolari, o fabrica de componente electronice la Arad.

Tetarom administreaza in prezent doua parcuri industriale si pregateste realizarea celui de-al treilea. In Tetarom I, peste 20 de firme nationale si din afara tarii, printre care Ruwel, Energobit, CBS sau Brinel, au investitii de aproximativ 150 de milioane de euro.

Tetarom II este ocupat in totalitate de compania americana Emerson care, prin unitatile sale de productie, va ajunge la o investitie de peste 200 de milioane de euro. Pentru cel de-al treilea parc, CJ doreste realizarea acestuia pe un teren de peste 100 ha, in Floresti.

Directorul Tetarom, Viorel Gavrea, a precizat ca, in 2007, vor accesa fonduri structurale pentru realizarea unui drum intre Tetarom III si Autostrada Transilvania si a unui drum intre Tetarom I si Tetarom III.