Purtatorul de cuvant al PSD Bihor, Elena Dociu, acuza Primaria Oradea ca le serveste oradenilor “parcari virtuale”. Oficiali principalei formatiuni politice de opozitie au contestat abordarea articolului din ultimul numar al ziarul Primariei Oradea referitoare la intentia municipalitatii de a construi doua parcari supraterane.

Ziarul Primariei titra pe prima pagina “Parcari multietajate in Oradea” relatand planurile de viitor ale municipalitatii de a construi pe doua amplasamente parcari supraterane a cate 400 de locuri fiecare.

“Stirea a fost servita presei fara a se face anumite precizari necesare”, considera pesedistii bihoreni.

“Cat vor costa cele doua constructii care vor fi amplasate chiar in centrul orasului si ce firme vor fi favorite pentru realizarea lor?”, a punctat Elena Dociu, purtatorul de vorbe al filialei bihorene a PSD, lansand o intreaga lista de intrebari ce se vor deranjante la adresa municipalitatii de pe Crisul Repede.

“De ce Primaria nu s-a gandit la noi solutii in aceasta problema lasand ca sa existe doar 8.000 locuri de parcare la aproximativ 50.000 de autovehicule? Cat de bine se vor integra in peisaj cele doua mega-constructii de otel si beton? (Pe strada Independentei - in spatele statuii Mihai Viteazul si pe strada Brasovului - intre Magazinul Crisul si Spitalul Militar).

Tinand cont de “performanta” atinsa cu inestetica lucrare de pe Pietonal, ne exprimam ingrijorarea ca si viitoarele constructii s-au putea asorta cu zona invecinata la fel cum se potriveste nuca in perete.

De ce nu se i-a in calcul posibilitatea unor parcari subterane asa cum sunt in centrul metropolele europene? Asemenea parcari supraterane nu ar trebui amenajate in centrul orasului, daca vrem sa punem in valoare centrul istoric al orasului si sa dam posibilitatea cetatenilor si turistilor sa ne admire urbea vizitandu-l pe jos.

Cetatenii ar trebui educati sa nu mearga cu masina pana in poarta magazinului sau institutiei la care doresc sa ajunga” a mai spus Dociu.

Pe de alta parte pesedistii au acuzat traficul de cosmar din centrul civic. “Observam cu mahnire cum intersectia din Piata Cetate a fost bulversata dupa asa-zisa regularizare a traficului din zona. Cat despre solutiile gasite pentru strada Primariei nu trece zi si sa nu existe masini care sunt parcate astfel incat tramvaiul nu poate sa treaca de ele”.