El insusi lasa sa se inteleaga ca ar vrea sa candideze. si cei mai apropiati colaboratori spun ca Nicoara este potrivit pentru Primarie. De altfel, ultimele sale actiuni, mai ales cea privind refacerea stadionului Moina, arata un sef CJ intr-o competitie acerba cu primarul Emil Boc.

Intr-un interviu acordat recent cotidianului ZIUA de Cluj, Marius Nicoara nu a negat ca este preocupat de o eventuala candidatura la Primarie.

ZIUA de Cluj - In cazul in care nu veti merge pe liste comune cu PD, actualii colegi de Alianta, si veti merge pe liste separate, ati putea fi candidatul PNL la Primaria Cluj-Napoca? Marius Nicoara (zambeste dupa o pauza indelungata): Pai, sa vedem cine se inscrie in competitie..., a raspuns liderul liberalilor, dupa ce a mai avansat si alte terorii privind modul in care ar urma sa gestioneze anumite proiecte pe care le-a initiat CJ, dar care au fost dublate mai apoi si de Primarie, si Consiliul Local - exemplu, refacerea stadionului Ion Moina.

Si unii liberali il vad candidat

Comportamentul de candidat al lui Nicoara a fost intarit si de apropiatul sau, liberalul Ioan Petran, care detine atat functia de director al Inspectoratului Teritorial in Constructii, cat si mandatul de consilier judetean.

Acesta a afirmat, la un post local de televiziune, ca, in cazul in care lucrurile se vor schimba intr-un an si jumatate- pana la viitoarele alegeri -, iar PNL nu va mai candida pe liste cu PD, cel mai potrivit pentru conducerea municipalitatii ramane Marius Nicoara. M-am referit la imaginea si notorietatea pe care o are Marius Nicoara.

Or, acesta este potentialul pe care trebuie sa-l ai intr-o astfel de competitie politica, a completat Petran ieri, cand a fost chestionat de ce tocmai pe Nicoara il vede luandu-i locul lui Emil Boc la Primarie.

Nicoara a inceput lupta

Fluturasii-chestionar privind soarta stadionului municipal, impartiti sambata celor aproximativ 5500 de fani ai U Cluj chiar pe stadionul Ion Moina, este primul gest vadit electoral. ...Liberalul Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj, intentioneaza sa construiasca un stadion nou, la standarde europene.

In spiritul in care a fost educat, cel al liberalilor, oameni care tin cont de parerea aproapelui, el va roaga sa-i fiti parteneri si sa-l ajutati sa decida unde va fi amplasata viitoarea arena...Voturile voastre vor decide unde vor juca echipele de suflet ale clujenilor...Pe actualul amplasament sau pe un alt amplasament?...

Asa suna apelul facut de Nicoara direct catre potentialii alegatori. Demersul sau vine in intampinarea proiectulului avansat de primarul Emil Boc, liderul PD, care, de curand, si-a aratat intentia de a construi o arena noua, pe un teren de la marginea Clujului.

Or, Nicoara are deja experienta stramutarii stadionului si a reactiei dure a fanilor U Cluj la aflarea vestii ca arena Moina ar putea fi demolata in favoarea unui nou stadion la marginea orasului.

Tocmai de aceea pare sa speculeaze acest moment, sperand ca sloganul de pe fluturas Voturile voastre vor decide unde vor juca echipele de suflet ale clujenilor sa-i aduca simpatia electoratului.

Competitie de proiecte

De dragul Aliantei, cei doi lideri s-au straduit sa tina ferita de ochii presei disputa pe tema derularii proiectelor de maxima importanta pentru comunitate.

Fie ca a fost vorba despre preluarea unor terenuri, despre investitii, de realizarea centurii de ocolire si mai ales de refacerea stadionului Moina, Emil Boc s-a grabit de fiecare data sa i-o ia inainte presedintelui Nicoara, avansand la randul sau proiecte similare.

In mod direct presedintele CJ nu l-a acuzat niciodata pe Emil Boc, chiar daca cele mai multe initiative ale Primariei au avut sorti de izbanda in detrimentul proiectelor CJ.

Exemplu, alocarea unui sediu nou pentru Filarmonica Cluj Napoca (ce se afla, de fapt sub autoritatea CJ, dar pentru care Primaria a reusit sa obtina un sediu pentru a carui transformare la standarde optime a si alocat bani), atragerea de fonduri pentru realizarea centurii Valcele - Apahida (proiect, de asemenea, demarat de CJ pe bani seriosi care va fi dus la bun sfarsit insa de Primarie) sau acapararea unor terenuri aflate in patrimoniul Armatei. De cateva zile insa, seful CJ a trecut la ofensiva si admite ca e interesat de investitiile legate de oras, nu doar de cele din judet.

In interviul acordat ZIUA de Cluj, Nicoara a recunoscut ca nu va renunta la nimic din fostele proprietati ale Primariei intrate pe vremea administratiei Funar in patrimoniul CJ. Eu sunt capitalist. Sunt de formatie liberal. Tot ceea ce este in patrimoniul CJ voi incerca sa valorizez pentru interesul si bugetul judetului, a marturisit Nicoara.