Concursul pentru ocuparea functiilor de manageri de spital, organizat la Autoritatea de Sanatate Publica Timis, pentru judetele Arad, Caras-Severin si Timis, a starnit imense controverse in randul cadrelor medicale.

In centrul atentiei s-au aflat doi dintre cei mai cunoscuti directori de spitale din vestul tarii: Mihai Ionac, manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, si Mihai Gafencu, la Spitalul Clinic de Copii "Louis Turcanu", ambii membri PNL.

Cei doi au trecut probele de interviu cu note mari. Ionac a luat 9.10, iar Gafencu - nota 8. Examinarea proiectului de management le-a dat, insa, de furca amandurora, ambii obtinand note sub 7, ceea ce insemna, automat, ca examenul a fost picat.

Cei doi medici au depus contestatii acum o saptamana, la comisia de la Ministerul Sanatatii, si ar fi trebuit sa anunte rezultatul in termen de 24 de ore.

Rezultatele finale trebuiau anuntate sambata, dar din motive care raman necunoscute, acestea au fost publicate doar ieri. Pana la ora inchiderii editiei nimeni nu stia oficial care este nota finala a lui Ionac. In schimb, chiar si dupa contestatia depusa, Mihai Gafencu a picat examenul de manager cu nota 7.37.

Situatia managerului de la Spitalul Judetean este cel putin ciudata. Pe site-ul Autoritatii de Sanatate Publica Ionac este notat cu 7.84, dar este declarat "admis", cu mentiunea ca a facut contestatie. Trebuie mentionat ca pentru a fi declarat admis, candidatul trebuia sa obtina minimum nota 8.

La sediul ASP insa, Ionac este declarat "respins", rezultatul fiind trecut cu pixul. "Am aflat ca nota la contestatie este 8.50, insa nu am nimic oficial, astept hartia. Oricare va fi rezultatul, este cea mai mica nota pe care am luat-o de la Bacalaureat incoace. Am avut parte de o comisie de evaluare care nu a fost obiectiva si care nu mi-a testat cunostintele.

Nota de 6.25 la proiectul de management a fost nejustificata", a declarat Ionac.

Medicul liberal a devenit, in ultima perioada, extrem de contestat. Daca saptamana trecuta managementul sau a fost laudat chiar de seful statului, Traian Basescu, ieri, o comisie de control de la Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor si de la Ministerul Sanatatii a verificat o reclamatie a medicilor de la Clinica de Chirurgie I.

Acestia au depus o plangere impotriva lui Ionac, in care il acuza ca, pentru a obtine o aprobare de functionare pentru o clinica de chirurgie vasculara periferica, a prezentat Ministerului Sanatatii o alta locatie decat cea reala.

In replica, medicul a respins acuzatiile, afirmand ca informatiile date de colegii sai sunt false.