Le finele saptamanii trecute a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Judetean (CJ) Cluj. Ordinea de zi a sedintei a cuprins sase proiecte de hotarare. Primul punct se refera la repartizarea pe consilii locale a sumelor defalcate din Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) aprobate prin Ordonanta de Urgents nr.89/2006 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2006 si a sumelor defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit si rectificarea bugetului propriu pe anul 2006. Astfel, in sedinta CJ de la finele saptamanii trecute s-a aprobat acordarea a 10,4 milioane RON pentru unitatile administrativ-teritoriale din judet pentru echilibrarea bugetelor acestora.

De asemenea s-a aprobat acorderea a 7 milioane RON pentru finantarea cheltuielilor de personal ale institutiilor de invatamant preuniversitar de stat din judet. Consilierii judeteni au aprobat si alocarea sumei de 4 milioane RON pentru sustinerea drepturilor persoanelor cu handicap. In cadrul sedintei s-a aprobat alocarea sumei de 727.000 RON pentru cofinantarea programelor comunitare.

Consilierii judeteni nu au lssat la o parte sportul, alocand pentru activitatile sportive din judet suma de 349.000 RON. Pentru proiectele de infrastructura din judet s-au alocat suma de 497.000 RON. In cadrul sedintei CJ Cluj s-a hotarat si revocarea Hotararii Consiliului Judetean Cluj nr.132 din 21.06.2006 pentru aprobarea documentatiei elaborate in vederea asocierii privind realizarea obiectivului “Centrul zonal de procesare ecologica a deseurilor - judetul Cluj, localitatea Dezmir - comuna Apahida”, modificata prin Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr. 158 din 26.07.2006.

Aceasta hotarare a fost revocata din cauza ca prefectul judetului Cluj, Alin Tise, a atacat respectiva hotarare in contencios administrativ, pe motiv ca proiectul nu respecta prevederile legale in vigoare.

De asemenea in cadrul sedintei Consiliului Judetean s-a stabilit alocarea de bani pentru copiii functionarilor publici din subordinea CJ si pentru pentru copiii aflati in centrele de ocrotire si scolile speciale in vederea achizitionarii de cadouri pentru Crsciun si Anul Nou. Suma stabilita de consilierii a fost de 60 RON/copil, acesti bani urmand a fi acordati din fondurile proprii ale CJ.

De asemnea s-a votat alocarea sumei de 3000 RON pentru achizitionarea de cadouri pentru colindatori.