PLD ia pozitie, dupa cele mai recente declaratii ale liderilor PNL, potrivit carora alegerile pentru Parlamentul European ar trebui sa aiba loc mai tirziu de 13 mai. Raluca Turcan, deputat PLD de Sibiu, considera ca ezitarile unuia dintre polii coalitiei aflate la guvernare nu reprezinta decit "dovada panicii si derutei din interiorul conducerii PNL"...

Marti, Bogdan Olteanu a anuntat ca i-a propus premierului Tariceanu decalarea termenului pentru organizarea alegerilor europarlamentare. Presedintele Camerei Deputatilor a adus ca argumente discutiile referitoare la declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei si depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului.

Aminare nejustificata

Liberal democratii s-au folosit de ocazie ca sa atace din nou conducerea PNL. „PLD considera ca acest gen de scamatorii politice ale conducerii PNL pot intirzia, dar nu pot impiedica un dezastru electoral pentru petro-liberalismul politic", a apreciat Raluca Turcan, care este si purtator de cuvint al partidului infiintat de Theodor Stolojan. Partidul sau nu gaseste niciun motiv pentru care alegerile nu ar putea avea loc pe 13 mai.

"Aminarea alegerilor pentru Parlamentul European nu se justifica, in conditiile in care exista de mai multa vreme un acord politic pentru aceasta data si nu au intervenit elemente serioase care sa puna data de 13 mai 2007 sub semnul intrebarii", explica Turcan.

Frica de alegatori

De fapt, motivul pentru care liberalii lui Tariceanu cauta sa intirzie alegerile europene este teama acestora de un esec consemnat oficial. "Toate declaratiile lui Calin Popescu Taricean si ale lui Orban, arata teama pentru ca, in sfirsit, PNL poate sa ajunga intr-o confruntare electorala, singur. Inclusiv PNL, prin vocea domnului Bogdan Olteanu, vrea aminarea alegerile electorale", a afirmat Turcan. In opinia sa, alegatorii pe care trebuia sa-i reprezinte PNL sint "dezamagiti si tradati de Calin Popescu Tariceanu, care a facut pact cu PSD".

Pe fagas normal

Noul partid crede ca va da lovitura la alegerile europene, cu credibilitatea de care se bucura, prin politicienii de marca aflati la conducere. Asta dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, luni, cererea de inscriere a PLD ca formatiune politica.

"Ne-am inregistrat, ne-am asumat ca mergem singuri in alegerile europene. Mesajul nostru este unul singur: avem cei mai credibili oameni in sondaje. Theodor Stolojan, inclusiv pe sondajele care nu plac, ale PSD-ului, care mai nou sint si ale PNL, e pe locul doi", a precizat Raluca Turcan.

Opozitie la Tariceanu

Intr-o aparitie televizata, deputatul PLD a comentat si declaratiile presedintelui Traian Basescu de la Bruxelles. Acesta a facut aluzii la premierul Tariceanu, in plenul Parlamentului European, amintind despre "politica dusa in minciuna, despre tentativele de interventii pentru prieteni la Parchet". Turcan a interpretat afirmatiile sefului statului drept "opozitie la Tariceanu si la cei care s-au indepartat de ce am promis in campania electorala".