Membrii Biroului Executiv al PNL Medias au demisionat, marti seara, din functiile detinute in cadrul partidului dupa o sedinta de lucru la care a participat si presedintele interimar al filialei liberalilor, Eugen Mitea.

Marinel Boariu si Ligia Moldovan, alaturi de alti trei membri ai forului local de conducere, au renuntat la posturi pentru a-si redefini strategiile politice locale si pentru a se ocupa de reorganizarea activitatii partidului la nivelul municipiului Medias si a zonei de nord a judetului Sibiu.

“Nu sunt niste demisii motivate de intentia colegilor nostri de a pleca la un alt partid. Sunt decizii personale luate din cauza a ceea ce ei au numit «conul de umbra in care a intrat activitatea partidului nostru pe zona Medias». Ei raman membri ai PNL si au declarat ca doresc sa se ocupe de reorganizarea organizatiei municipale”, a mai spus Mitea.

Potrivit liderului liberal, PNL are la Medias o organizatie cu 274 de membri, dintre care doar doi si-au anuntat demisiile pentru a trece la PLD.

In acest municipiu, partidul se afla in stare de “nefunctionalitate” pentru ca PNL Medias a fost permanent obstructionat in intentia sa de a-si gasi un sediu pentru activitati politice proprii, iar acest lucru s-a rasfrant in final asupra intregii filiale.

Eugen Mitea a declarat ca filialele din teritoriu ale partidului vor trece, in perioada urmatoare, printr-o perioada de monitorizare pentru a stabili care este nivelul lor de accesibilitate la public si pentru a stabili sprijinul de care acestea se bucura in randurile electoratului.

“Vom incerca sa mobilizam activitatea politica liberala la nivelul judetului, iar la Medias vor fi desemnati lideri provizorii ai organizatiei locale”, a adaugat presedintele filialei PNL.