In data de 30.10.2006, cetateanul S.Vasile a fost trimis in judecata dupa ce a incercat sa mituiasca un agent de politie pentru a nu da curs cercetarilor intr-o cauza penala. Cercetarile au fost demarate in urma unui accident de masina comis de S. Vasile, care se urcase la volan desi nu poseda permis de conducere, iar dupa producerea incidentului a fugit de la locul faptei.

Cetateanul i-a propus politistului sa-i dea un cadou cu conditia sa “piarda” actele de constatare. Agentul si-a anuntat superiorii despre tentativa de mituire, iar acestia au sesizat ofiterii D.G.A.- Bacau.

In data de 10.10.2006, lucratorii D.G.A. - Bacau, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, l-au prins in flagrant pe S. Vasile in timp ce oferea politistului suma de 100 RON.

Prin rechizitoriul din 28.12.2006, cetateanul M. Ioan a fost trimis in judecata dupa ce a fost prins in flagrant de catre ofiterii D.G.A. - Bacau in timp ce oferea unui politist 400 euro in schimbul pronuntarii unei solutii favorabile intr-un dosar in care era cercetat.

In fapt, in data de 08.11.2006, I.P.J. - Bacau a sesizat D.G.A.- Bacau cu privire la faptul ca cetateanul M. Ioan i-a promis unui politist o recompensa materiala cu conditia sa propuna o solutie favorabila in dosarul in care era cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

In data de 17.11.2006, cetateanul s-a intalnit intr-un loc public cu politistul, caruia i-a oferit suma de 400 euro drept mita. In acel moment, au intervenit lucratorii D.G.A. impreuna cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.