Cu membrii de partid care au trecut de la PNL la PLD, socoteala nu iese nicicum. Asa ca razboiul dintre filialele sibiene ale celor doua partide continua pe alte coordonate: logistice. Fostii si actualii liberali au ajuns sa-si faca reprosuri, daca tot impart acelasi sediu, pentru cele mai neinsemnate obiecte de inventar.

Eugen Mitea, presedintele interimar al PNL Sibiu, se mindreste cu o hirtie de valoare. A fost imputernicit de Calin Popescu Tariceanu sa-l dea in judecata pe deputatul Cornel Stirbet, ca sa-si recupereze dotarile sediului. Inclusiv cuierul si mocheta.

Partaj la tribunal

Razboiul PNL - PLD a ajuns, la Sibiu, cel putin la fel de "colorat" ca si la nivel central. Comunicarea directa s-a incheiat de mult. Ea se face, mai nou, prin declaratii de presa. Sau prin e-mail. "Acum vreo zece zile, i-am trimis domnului Stirbet un e-mail prin care ii solicitam sa ne inapoieze inventarul de la sediu. A venit confirmarea electronica de citire a mesajului, dar inca n-am primit niciun raspuns.

Eu zic ca n-are rost sa ne mai certam. Sa lasam instanta sa-si spuna cuvintul", afirma Eugen Mitea, presedintele interimar al PNL Sibiu. Luni, Mitea a primit si o imputernicire din partea presedintelui PNL, Calin Popescu-Tariceanu, prin care poate sa-l dea in judecata pe Stirbet. Ceea ce promite sa si faca, in zilele urmatoare, pentru ca si-a angajat deja un avocat.

Fara negocieri

In lista de inventar pe care Mitea il revendica de la noii vecini nedoriti sint trecute 18 obiecte: mese, scaune, birouri, un laptop, centrala termica, radiatoare, contor si regulator de gaz si chiar timplaria termopan, mocheta din cabinetul parlamentar si un cuier. In schimb, deputatul Cornel Stirbet ii da de inteles actualului presedinte liberal sa-si ia gindul.

"Domnul Mitea nu are cum sa faca dovada ca aceste obiecte sint ale PNL. Toate sint pe numele cabinetului parlamentar. Nu am primit nici un e-mail", se justifica parlamentarul. El a spus din nou ca spatiul respectiv, pe care acum il imparte cu organizatia judeteana PNL, este birou parlamentar inca din mandatul 1992-1996, cind Nicolae Manolescu era senator de Sibiu.

Acuzatiile continua

Nici liderul liberal nu se lasa si ameninta ca nu va renunta nici macar la cuier. Cu atit mai putin la laptop. "Laptop-ul respectiv este o donatie din partea unei firme catre PNL si acum nu stim unde este. De fapt, e dincolo", sustine Mitea. "Eu cred ca Mitea ar trebui sa se ocupe mai bine de recuperarea mobilierului de la Primarie", a replicat viitorul lider al PLD pe Transilvania, dupa doar patru zile de cind formatiunea sa cerea un armistitiu.

"PLD Sibiu nu are intentia de a dialoga in media pe limbajul utilizat de catre PNL. Nu trebuie sa aducem la nivelul judetului Sibiu aceeasi zarva de la nivel national. Daca vom dialoga, va fi un dialog pe probleme politice", anuntase, la sfirsitul saptaminii trecute, Ovidiu Spatari, vicepresedintele PLD Sibiu.

Negocieri aminate

Sibiul mai are de asteptat pina cind PD-ul va putea ocupa fotoliul de deputat ramas vacant de aproape doi ani. Si asta pentru ca „aparitia PLD a dat peste cap intelegerile cu PNL-ul", dupa cum declara, saptamina trecuta, presedintele PD, Emil Boc. Iar liberalii sibieni s-au asezat din nou la masa negocierilor, pentru a obtine compensatiile necesare. "Sper sa se decida saptamina viitoare, in Consiliul National de Coordonare. Aseara (luni - n. r.) nu s-a putut discuta, din cauza motiunii Macovei", a mai precizat Eugen Mitea.