Senatul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) a ales, ieri, prorectorii liniei maghiare de studiu. Este vorba despre prof. univ dr.

Ladislau Nagy, din cadrul Facultatii de Fizica, si Tivadar Magyari, cadru didactic la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, au fost propusi de membrii liniei maghiare, iar mai apoi au fost validati in functie in urma votului secret exprimat de membrii Senatului institutiei de invatamant superior.

Dupa preluarea functiei, Ladislau Nagy se va ocupa de curricula studiilor, specializarile si restructurarile studiilor, cu asigurarea calitatii si pozitionarea in rank-inguri nationale si internationale, informatizarea Universitatii, precum si echiparea si dotarea laboratoarelor internationale interactive.

La randul sau, Tivadar Magyari va fi responsabil cu studiile universitare, nivel licenta si master, admitere, credite transferabile, coordonarea unitatilor de invatamant din teritoriu. Tot el s va ocupa si de coordonarea liniei maghiare de studiu.

Nagy se afla la cel de-al doilea mandat in functia de prorector al UBB. El a mai ocupat aceasta functie si in perioada 2004-2006. Profesorul universitar a demisionat, insa, anul trecut, impreuna cu prorectorul Levente Salat, in urma scandalului placutelor.

Atunci, unul dintre membrii Comitetului de Initiativa Bolyai" (CIB), Peter Hanz, care militeaza pentru infiintarea Universitatii "Bolyai" de sine statatoare, a montat placute in limba maghiara in mai multe facultati, fara a avea, insa, acordul conducerii UBB.

Nagy a trimis, insa, o scrisoare Rectoratului institutiei de invatamant superior prin care isi exprima intentia de a reveni in functia de prorector.

Pe de alta parte, vicepresedintele Consiliului Academic al UBB, Istvan Szamoskozi, a ramas in functie chiar si dupa scandalul in care au fost implicati membrii CIB.