Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea - Compartimentul Antidrog, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bihor, au definitivat cercetarile privind o retea internationala de traficanti de droguri de mare risc.

Reteaua era compusa din 8 membri, cetateni romani, austrieci si pakistanezi, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, care operau pe relatia Belgia - Austria - Romania.

In luna ianuarie 2007, politistii B.C.C.O. Oradea coordonati de un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bihor au prins in flagrant pe raza Municipiului Oradea doi membri ai retelei, in momentul in care incercau sa vanda cantitatea de 780 pastile ecstasy cu logo-ul „LALEAUA”.

Pentru respectiva cantitate de droguri, acestia pretindeau suma de 4.200 EURO.

Trei dintre liderii gruparii au fost arestati preventiv pentru o perioada de 30 de zile, sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

Pentru un alt coordonator al retelei, care se afla momentan ascuns in Austria, s-a obtinut mandat de arestare preventiva in lipsa, urmand a fi localizat si prins in vederea obtinerii mandatului de arestare european.

Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca pedepse privative de libertate cuprinse intre 3 si 25 ani.