Radio Oltenia a avut ideea sa transmita in direct spectacole de muzica populara, in cadrul unei emisiuni realizate de Gabriela Rusu-Pasarin (foto), un nume cunoscut pe taramul folclorului, devenit celebru dupa intamplarea pe care va vom istorisi-o. Pe scena - si totodata in eter, datorita minunatei inventii care e radioul - se afla un batran rapsod din zona etnografica Oltenia.

Textele cantecelor populare mai contin si vorbe din popor, si asa se face ca, la un moment dat, interpretul nostru a rostit, senin si melodios, “Futu-mi-te-n bot de murg“.

Enunt care ar putea servi drept proba de dictie pentru cei care vor sa se angajeze in radio sau subiect de ortografie la Bacalaureat! Pana sa se napusteasca Consiliul National al Audiovizualului pe Radio Oltenia, l-a luat realizatoarea emisiunii la rost pe rapsod, la iesirea din scena.

“Doamna, va arat culegerea veche de unde am luat cantecul“, s-a dezvinovatit el, nedumerit de atata agitatie. CNA n-a dormit la ora difuzarii spectacolului, si a sanctionat postul de radio. Gabriela Rusu-Pasarin a fost inlocuita de la realizarea emisiunii cu Liliana Hinoveanu, dar numai temporar.

Oricum, pentru suficienta vreme cat sa-l injure pe rapsod mai dihai decat el pe nevinovatul cal. Insa nu pe post, desigur.