Si cind te gindesti ca prietenul care are cursurile iti dicteaza totul de la el de acasa, parca iti vine sa te prezinti la examen.

Microcasti pe timpan

Nu trebuie sa fii student de Politehnica pentru a putea folosi inovatiile japoneze. Noile sisteme „wireless-bluetooth" sint importate tocmai din Tara Soarelui Rasare si functioneaza pe baza de microvibratii pe timpan, care sint nedectabile, cel putin asa sustin importatorii.

Microcastile sint mai mici decit un bob de mazare, au 1 milimetru grosime si raza lor de actiune este de doar 1 milimetru, din aceasta cauza trebuie montate chiar pe timpan. Sistemul mai cuprinde o microantena ce se monteaza la colier sau la curea, centura, insa totul pe o raza de maxim 1 metru de la microcasca.

Microfonul este in forma de pastila, abia cintareste 2 grame si se monteaza pe o masea, fiind, de asemenea, de nedetectat. Dispozitivele pot comunica gratie tehnologiei „wireless-bluetooth" si pot fi legate la orice telefon mobil modern sau la playerele de ultima generatie. De-a dreptul incredibila este raza lor de functionare, care poate ajunge chiar si la 15 kilometri.

Ceea ce inseamna ca un student care sustine examenul la Politehnica in centru poate fi „informat" de un coleg ce detine toate cursurile, chiar daca acesta se afla in camera de camin din Observator. Singura problema care poate aparea este interferenta gadgetului cu un alt aparat wireless sau cu un telefon mobil din zona, interferenta care poate fi destul de neplacuta.

Microcipuri alunite

Importatorii romani promit ca in viitor vor aduce si alte gadgeturi pentru tineretul romanesc care ar vrea cu orice pret sa promoveze un examen. Unde mai pui ca pretul unei lucrari din ziua de astazi valoreaza cam cit un sistem complet cu microfon, microcasca si microantena, sistem care pe parcursul celor 4 ani te poate ajuta sa treci cu brio de opt sesiuni.

Microcipurile se monteaza chiar pe git si reproduc sunetele cu ajutorul microvibratiilor, in asa fel incit doar utilizatorul lor sa poata auzi ceea ce „bunul samaritean" de la celalalt capat are de spus. Cu o conectare la orice telefon GSM sau CDMA (reteaua Zapp), dar si la faimoasele „Walkie-Talkie", poti fi sigur de rezultatul scontat atita timp cit esti echipat corespunzator.

Iar daca profesorul banuieste ceva, poti oricind sa-l asiguri ca pe gitul tau nu ai altceva decit o alunita, pentru ca dispozitivul este chiar de culoarea pielii. Pe viitor, se anunta alte gadgeturi, precum clesti pe dinti cu microvibratii „in gura" sau camere „wireless spion" pentru aceia care vor sa se simta ca adevaratul 007.

"Okazii" de licitatie

Pe site-ul www.okazii.ro gadgeturile de ultima generatie au fost luate cu asalt de potentialii cumparatori. Avind preturi care pornesc si de la 20 de lei, dispozitivele scoase la licitatie ajung sa fie cumparate sub 450 de lei, cam cit valoreaza un examen in prezent. Livrarea se face la Bucuresti, unde importatorii ii invata pe toti clientii cum sa-si intrebuinteze produsele cumparate.

Gadgeturile prezentate reprezinta, fara doar si poate, cadoul ideal pentru orice student din ziua de astazi. Pentru ca, la urma urmei, ce poate fi mai bun pentru un student decit o sesiune fara griji, in care sa mearga linistit la examene?