In cadrul unei conferinte de presa tinute ieri de organizatia municipala a PD, alesii democrati au lansat atacuri dure la adresa primarului Emil Calota, pe care l-au considerat responsabil de faptul ca, in momentul de fata Regia de Servicii Publice nu mai are fonduri pentru a rambursa creditul.

"Cu aroganta specifica pesedistilor care credeau ca pot face orice crima fara sa fie prinsi, Calota a semnat acest contract, ignorand cu buna stiinta consecintele dezastruoase pe care le va avea asupra bugetului orasului”, se arata intr-o scrisoare prezentata presei de consilierii PD, Paul Palas si Radu Mateescu.

De asemenea, unicul conservator din legislativul local, Elena Trican, a anuntat, ieri, ca nu va vota proiectul, iar daca acesta va trece, totusi, de Consiliul Local, va sesiza DNA si Curtea de Conturi. „E o ilegalitate ca acel credit BERD sa fie restituit din banii colectati din impozite si taxe. Iar vinovatii sa plateasca”, a spus Elena Trican.

In principal, alesii democrati au sesizat faptul ca la momentul actual regia ploiestean nu mai are resurse de a mai plati cele circa 10 milioane de dolari, cat a mai ramas din creditul contractat in 1997 si ca, potrivit legislatiei, Consiliul Local ar fi fost executat silit, fiind unicul garant al imprumutului.

De partea cealalta, grupul social-democrat si primarul Emil Calota sustin ca nu se pune problema unei incapacitati d eplata si ca banii vor fi restituiti in conformitate cu legea. „Consilierii PD si bat joc de cei peste 150.000 de ploiesteni care locuiesc la bloc, cerand atat primarului Emil Calota cat si Consiliului Local majorarea artificiala a tarifului pe care-l platesc cetatenii.

Daca ar fi mai pregatiti in activitatea Consiliului Local si a executivului, acesti consilieri ar trebui sa stie ca indiferent de sistemul de colectare a banilor pentru rambursarea creditului BERD creditul se ramburseaza din subventie si nu pe baza de tarif”, se precizeaza in comunicatul remis de PSD Ploiesti.