Renumitul cintaret spaniol, fost portar al echipei Real Madrid, Julio Iglesias ar putea cinta in acesta vara, in Bacau. CJ si Primaria Bacau vor negocia cu impresarii artistului pentru ca acesta sa concerteze in iulie.

"Dorim sa fim coorganizatori la acest eveniment si, de aceea, impreuna cu Primaria Bacau, vrem sa il aducem pe marele artist Julio Iglesias sa cinte in Bacau. Saptamina viitoare, vom avea primele discutii cu resposabilii care se ocupa de organizarea turneului vedetei in tara noastra, probabil la Consiliul Judetean", a declarat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau.

Julio Iglesias, ale carui piese sint fredonate de ascultatori de orice virsta, va sustine in aceasta vara cinci concerte in Romania. Trei dintre acestea au fost deja adjudecate de orasele Bucuresti, Timisoara si Constanta. Artistul mai are doua date libere in program, pe care se bat, alaturi de Bacau, orasele Iasi, Brasov si Sibiu.

Deocamdata, nu se stie cit va costa exact aducerea starului in Bacau. Cert este ca administratia orasului Constanta a pus la bataie 150.000 de euro pentru ca vedeta sa concerteze la malul marii. "Cred ca avem sanse sa organizam acest concert in Bacau, dar totul depinde de sume. Concertul ar urma sa fie organizat pe Stadionul Municipal, iar accesul sa se faca pe baza de bilet.

Perioada in care s-ar putea organiza evenimentul este intre 18 si 25 iulie. Un concert al lui Julio Iglesias in Bacau ar fi un eveniment important pentru zona Moldovei, ar veni la concert oameni din toate judetele, ar face o imagine foarte buna Bacaului si ar fi evenimentul anului pentru noi", a precizat presedintele CJ Bacau.

Primele idei despre costurile pe care le presupune organizarea unui astfel de concert, primul din Bacau de o asemenea amploare, se vor avea dupa discutiile cu impresarii artistului. Daca vor reusi, bacauanii vor trebui sa aiba in vedere si asigurarea unor conditii cerute de Julio Iglesias, printre care cazarea la un hotel de cinci stele, pe care, insa, nu il avem.