Aproape 200 de microbuze si autobuze apartinand transportatorilor particulari au format o coloana uriasa, care a strabatut ieri Ploiestiul. La aceasta forma de protest au participat 30 de societati de transport calatori, ai caror patroni sunt nemultumiti de intentia Regiei de Transport Public (RATP) Ploiesti de a-si extinde serviciile in 11 localitati limitrofe orasului.

“Ceea ce vrea sa faca RATP este ilegal pentru ca nu detine licenta, asemenea firmelor private. In plus regia ne va face o concurenta nelioala, pentru ca va primi subventii de la autoritatile locale”, acuza Gabriel Chivaran, vicepresedintele Asociatiei Patronale a Transportatorilor Rutieri Muntenia Trans.

De partea cealalta, reprezentantii Primariei Ploiesti, in subordinea careia se afla RATP, sustin ca proiectul a fost gandit intr-un parteriat al zonei metropolitane pentru protectia sociala a elevilor si pensionarilor. „Pentru a fi pus in aplicare acest proiect mai este nevoie de o hotarare de guvern.

Oricum, exista deja acordul autoritatilor din localitatile ce urmeaza a fi deservite de catre RATP”, a declarat Alina Istratescu, purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti. Regia a mai efectuat pana in 1995 curse extraurbane, care au fost sistate din cauza costurilor mari de transport pe care RATP nu le mai putea suporta.