Cei peste 800 de angajati ai Mefin Sinaia au intrat, de ieri dimineata, in greva generala pe termen nelimitat. Salariatii sunt nemultumiti de actuala conducere a fabricii, cerand respectarea contractului colectiv pe nivel de ramura si la nivel national, precum si corelarea inflatiei pe anii 2005 si 2006. „Au fost speculatii potrivit carora noi am cerut prime si mariri salariale.

Din contra, acest lucru ne-a fost propus de conducere, in speta de administratorul unic Gheorghe Barba, care ne-a promis, in mod conditionat, o prima de 500 lei de Paste, mariri salariale de 5% la 1 septembrie si alte 5% la 1 decembrie.

In schimb, ni se cerea sa nu mai facem greve niciodata, sa fim de acord cu contractul vechi de 3 ani de zile, neactualizat, si sa ni se plateasca orele suplimentare cu 100%, si nu cu 200% cum prevede contractul pe ramura. Ca atare, nu vom semna impotriva legii, ci vom cere in continuare respectarea acesteia” ne-a declarat Gigel Solomon, lider de sindicat la Mefin Sinaia.

Tot acesta a opinat ca, in zilele ce vor urma, salariatii Mefin nu vor inceta greva, mentionand ca, Gheorge Barba, admnistratorul unic al societatii este in continuare plecat in America, in lipsa sa acesta nedelegand pe nimeni sa-i tina locul pentru negocieri.

Totodata, muncitorii suspecteaza actuala conducere ca ar intentiona sa falimenteze deliberat fabrica, speculand valoarea imobiliara a celor 13 hectare de teren, care depasesc sase milioane de euro. Mefin Sinaia este singura unitate din Romania care are ca obiect de activitate producerea de echipamente si piese pentru motoare Diesel.

Societatea a fost cumparata in 2003 de niste investitori americani si a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o pierdere de 36 de milioane de euro.