Ce socoteli mai mult sau mai putin electorale si-or fi facut Partidul National Liberal si respectiv Partidul Liberal Democrat atunci cind au ajuns la concluzia ca este profitabil sa invite la sediile lor in prezenta jurnalistilor sefii breslei cu pricina din municipiul resedinta de judet pentru a-si prezenta si sustine propriul punct de vedere, e problema lor.

Orice demers politic de acest fel are, ca orice lucru din viata reala de altfel, atit avantaje, cit si dezavantaje. Surprinzator ramine, totusi faptul ca nu s-a abordat deloc, cu ocazia aducerii respectivului subiect in discutie, de catre nici una din cele doua forte politice si realitati usor de constatat, si pe cale de consecinta cunoscute de multi focsaneni din acelasi domeniu aflat zilele acestea in centrul atentiei.

Cum ar fi, de exemplu, spinoasa problema a comertului cu amintitele buline de taxiuri care-i, de fapt, specula in toata regula si-i practicat cu mare avint si pe-aste plaiuri . Daca dublarea peste noapte, fara vreun fundament logic a numarului de taxiuri in Focsani merita discutata foarte serios, cel putin aceeasi atitudine se impune si fata de o activitate derulata exclusiv pe linga lege de catre firme sau indivizi ce au in spate functionari din primarie, dar si de prin alte importante institutii din judet.

Facindu-se ca vad doar jumatatea care cred ele ca le convine a paharului, se pune intrebarea: nu au jucat, oare, total descoperit cele doua partide? Si daca-i asa, de ce au procedat astfel? Sint doua intrebari ce merita adresate si n-ar fi rau ca si sefii locali ai PNL si PLD sa ofere, cu primul prilej posibil, o explicatie coerenta a comportamentului lor.