Cu sensurile unice, s-au obisnuit. Doar doua trasee au fost modificate, al autobuzului 12 si al celui care face legatura cu Poplaca. Dar eternele santiere ii zapacesc pe cei de la Tursib.

In Valea Aurie, pe Nicolae Teclu si, in curind, pe Riului, traseele sint date peste cap, din cauza lucrarilor edilitare si a traficului infernal.N-avem ce face. Le cerem scuze calatorilor", spune conducerea firmei de transport public.

Solutiile lipsesc

Ieri, pe strada Nicolae Teclu se lucra din greu. O echipa a firmei Scamoter SA blocase jumatate din strada cu utilaje, la citiva metri de statia de transport public. Pe toata banda dinspre Independenta se circula bara la bara. Nervi si claxoane, timp pierdut, telefoane, se izbeau de indolenta muncitorilor. Dupa prinz, chiar si un troleibuz a ramas blocat in statie. Nu se putea indrepta spre Tirgul Finului, pentru ca nu putea depasi zona in care se lucra, din cauza aglomeratiei de pe contrasens.

"La santiere, ne cam «inghesuie», dar n-avem ce face. Le cerem scuze calatorilor", spune Cristian Pavel, directorul tehnic al Tursib SA. Reprezen- tantii municipalitatii se scuza si ei si promit ca lucrarile se vor incheia astazi, daca starea vremii permite echipei de lucru sa fie mai operative.

"Datorii" din toamna

Aglomeratia de pe Teclu se datoreaza vremii proaste de asta toamna, sustin edilii. Acum citeva luni, a fost racordata reteaua de utilitati de pe strada Sapunarilor, inclusa in pachetul centrului istoric si reabilitata de firma Scamoter SA, la magistrala de pe Nicolae Teclu. Insa vremea proasta a afectat asfaltul superficial, care trebuie refacut.

"Municipalitatea, prin intermediul firmei SC Scamoter SA, lucreaza in vederea refacerii unei portiuni de asfalt pe strada Nicolae Teclu, pentru a putea permite circulatia in cele mai bune conditii pe aceasta artera foarte aglomerata. Lungimea portiunii afectate de lucrari este de aproximativ 25 de metri, fiind situata in apropierea fabricii de textile situata pe aceasta strada. Lucrarile vor fi finalizate in termen de doua zile, in functie de conditiile meteorologice", a precizat Mirela Gligore, de la Serviciul de Presa al Primariei.

Peste tot in oras

Luni, circulatia troleibuzului T3 a fost oprita, T5 a circulat prin padure, din Valea Aurie spre Hipodrom, iar capatul de linie al autobuzelor a trebuit sa fie mutat. „S-a turnat asfalt la intersectia dintre strazile Ludos si Poiana. Valea Aurie n-a ramas chiar descoperita, pentru ca am inlocuit T3 cu autobuzul 5, iar T5 l-am deviat, dar ne-a fost greu", povesteste directorul tehnic al firmei de transport public. Iar greutatile se pare ca vor continua.

"De obicei, daca se lucreaza, pe distante de citeva zeci de metri, troleibuzele pot circula pe baza autonomiei acumulatorului, dar problema e unde se lucreaza mult. Acum e in plan reabilitarea pe Riului si Metalurgistilor si asta va afecta tot traficul, va trebui gasita o solutie de ocol", explica Pavel.