Panin, fundasul de gol

Intreaga suflare „feroviara" prezenta ieri pe arena „Dr. Constantin Radulescu" astepta, cu nerabdare si emotie, confruntarea cea mai dificila de pina acum din acest retur de campionat, cea impotriva lui Poli Timisoara. Iar la aparitia oficialilor si a jucatorilor banateni, tot stadionul a rabufnit impotriva rivalilor de pe Bega.

Primirea ostila nu a parut, insa, sa-i fi afectat prea mult pe jucatorii banateni, acestia deschizind scorul relativ repede, in minutul 14 dupa un contraatac scoala purtat pe partea stinga a echipei oaspete, Karamian i-a centrat perfect lui Bucur, care, dupa un stop elegant, l-a executat cu singe rece pe Stancioiu. 0-1 si spiritele, atit in teren, cit si in tribune, au inceput sa se inflameze.

Drept urmare, in minutul 30, jucatorii celor doua formatii au fost la un pas de o incaierare generala, obligindu-l pe insusi Bergodi sa intervina pentru a-si calma elevii. Revenind cu gindul la fotbal, CFR-istii au fost la un pas de a egala patru minute mai tirziu, cind Coroian a trimis din marginea careului peste poarta, dupa o actiune initiata de portughezii Tony si Semedo.

Daca atacantii „feroviari" s-au dovedit sterili in preajma careului advers, fundasul Panin a fost cel care le-a redat sperantele „visiniilor", cu un minut inaintea pauzei, marcind din interiorul careului dupa o pasa inteligenta a lui Coroian.

Sousa, din nou salvator

Al doilea mitan i-a gasit pe CFR-isti la cirma jocului, in cautarea golului izbavitor care i-ar fi mentinut pe a doua pozitie a podiumului Ligii I. Momentul mult asteptat a venit in minutul 67 si tot din gheata unui fundas. De aceasta data, „stoperul" Sousa s-a dovedit mai inspirat decit colegii sai din ofensiva, marcind in poarta lui Popa in urma unui corner.

O noua lovitura de colt ('76) putea consemna desprinderea CFR-istilor, insa Coroian a trimis peste poarta din 6 metri. Doua minute mai tirziu, inimile fanilor „feroviari" au stat in loc la ezitarea lui Stancioiu, insa Mansour nu a reusit sa profite de gafa portarului clujenilor.

Rapid, actiunea s-a mutat la cealalta poarta, cu Semedo si Frunza facindu-l mare pe celalalt goalkeeper, Popa, care a intervenit senzational la suturile atacantilor lui CFR. La scurt timp, atacantul moldovean a fost eliminat pentru un fault asupra lui Shroj, dindu-le mari emotii coechipierilor si sustinatorilor echipei CFR-iste pentru ultimele secvente ale intilnirii.

Finalul meciului i-a gasit, insa, pe fotbalistii lui Velcea la pamint, reflectind asupra ironiei sortii, in timp ce „feroviarii", sub indemnul unui Bergodi, transfigurat sub imperiul bucuriei, jubilau in cor cu publicul la gindul ca Europa tinde sa devina tot mai mult o certitudine.

CFR CLUJ - POLI TIMISOARA 2 -1

• Au marcat: Panin ('44), Sousa ('67) / Bucur ('14)

• CFR CLUJ: Stancioiu - Tony, Jula, Sousa, Panin -

M. Jose ('83, D. Florin), Oliveira, Coroian - Semedo, Anca ('59, Frunza), Surdu ('82, Didi). Antrenor: Cristiano Bergodi

• POLI TIMISOARA: Popa - Olah ('82, Grigorie), McKain, Cinu, Emeghara - Matei, Plesan ('65, Caramarin), Shroj, Karamian - Bucur ('61, Cristea), Mansour. Antrenor: Valentin Velcea

• Cartonase galbene: Semedo ('30), Anca ('50), M. Jose ('63), F. Dan ('90^2) / McKain ('13), Plesan ('30)

• Cartonas rosu: Frunza ('86)

• Arbitri: A. Constantin (Rimnicu Vilcea) - C. Nica (Ploiesti),

A. Onita (Constanta)

• Stadion: „Dr. Constantin Radulescu" (Cluj-Napoca),

8.000 de spectatori