Procurorii DIICOT au anunțat luni că au prins mai multe persoane în timp ce voiau să vândă droguri în zona în care avea loc festivalul Sunwaves. Trei persoane, dintre care doi cetățeni străini, au fost reținute și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arest preventiv.

DIICOTFoto: Agerpres

Primul cetățean străin a fost prins pe 4 mai în flagrant pe raza stațiunii Mamaia, în zona porților de acces a festivalului, având asupra lui mai multe droguri pe care intenționa să le vândă, anunță DIICOT într-un comunicat de presă publicat luni.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea acestuia, iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Măsura a fost luată după ce, la data de 04.05.2024, acesta a fost prins în flagrant pe raza stațiunii Mamaia, în zona porților de acces către perimetrul alocat desfășurării unui festival de muzică, în timp ce deținea în scopul comercializării droguri de mare risc (9 comprimate ecstasy și aproximativ 20 grame MDMA)”, transmite DIICOT.

În același dosar, procurorii mai anchetează alți doi cetățeni străini, acuzați de săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, pentru consum propriu, după ce au fost prinși pe 4 mai având asupra lor diferite cantități de cocaină și ketamină.

„În urma percheziției domiciliare efectuate la adresa de cazare a celor trei inculpați, au fost identificate și ridicate diferite cantități de cocaină, ketamină și canabis, sume de bani, precum și alte mijloace de probă”, precizează DIICOT.

Într-un alt comunicat publicat luni, procurorii precizează că a dispus reținerea a doi inculpați, dintre care unul cetățean străin, care sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Măsurile au fost luate după ce aceștia au fost prinși în flagrant în Staţiunea Mamaia, în două acțiuni succesive, la intrarea, respectiv în incinta spațiului de desfășurare a unui festival de muzică, în timp ce deţineau în vederea vânzării diferite cantități de MDMA (drog de mare risc), substanţă cristalină 4 – CMC (drog de mare risc), ketamină (drog de risc) şi 2 – MMC (substanţă psihoactivă)”, precizează procurorii.

Cei doi vor fi prezentați luni instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.