Profesorii incadrati, titulari sau platiti cu ora vor primi 100 de euro pentru carti. Asa au promis guvernantii la inceputul lunii ianuarie, iar cadrele didactice ar fi trebuit sa intre in posesia banilor incepand cu 1 aprilie. Totul s-a dovedit a fi insa o mare pacaleala avand in vedere ca suntem la jumatatea lunii aprilie iar banii pentru materiale didactice nu au ajuns in scoli.

Dascalii si-au cumparat tot ce considerau necesar procesului didactic si asteptau sa le fie decontate cheltuielile. „Cred ca este inca una dintre promisiunile care nu au devenit realitate.

Ni s-a spus ca nu au aparut normele metodologice dar profesorii cand sa cumpere materiale didactice, la sfarsitul anului scolar?”, ne-a declarat profesorul Gheorghe Giurumescu, presedintele FSLI Prahova. Conducerea Inspectoratului Scolar este optimista. „Nu cred ca este vorba despre o pacaleala. Momentan nu putem sa facem nimic pentru ca nu au venit banii.

Nu exista norme metodologice care sa precizeze cum vor fi alocate fondurile”, ne-a precizat profesorul Gheorghe Matei, seful ISJ Prahova.