In doar patru saptamani, Partidul Conservator a pierdut patru dintre cei mai importanti lideri ai sai. Doi dintre ei au fost exclusi la cererea presedintelui formatiunii, Dan Voiculescu, iar alti doi au demisionat.

Totul a inceput marti cu excluderea din partid a fostului presedinte al PUNR, generalul in rezerva Mircea Chelaru, fost vicepresedinte al PC, si a fostului lider din Alba, Codrin Stefanescu, fost secretar executiv. Ei au fost acuzati de complot impotriva presedintelui Dan Voiculescu.

Zilele trecute, a demisionat unul dintre vicepresedintii partidului, deputatul de Alba Nicolae Popa, care era si presedintele filialei judetene. Tot atunci si-a anuntat demisia si deputatul Pantelimon Manta, cel care conducea filiala Gorj a PC.

Impreuna cu Pantelimon Manta au demisionat din partid trei vicepresedinti ai filialei judetene: Constantin Facea, Gheorghe Iliescu si Florian Ionescu. Au demisionat, de asemenea, secretarul PC Gorj, Cristian Manolache, si vicepresedintele PC Targu-Jiu, Florin Sarapatiu.

Desi toti acestia au declarat ca vor activa in continuare ca independenti, cea mai probabil destinatie a lor pare sa fie Partidul Democrat. Deja, Pantelimon Manta a anuntat ca ‚i-ar putea muta cabinetul parlamentar „in gazda” la deputatul democrat Mircea Romanescu.