Eecutivul ploiestean pleaca urechea pentru a sasea oara in ultimele luni la dorintele de prosperitate ale Dalkia. Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti de astazi se afla un proiect de hotarare prin care consilierii locali sunt chemati sa se pronunte asupra majorarii tarifului energiei termice, precum si asupra modificarii formulei de calcul a tarifului.

Pentru a avea succes, initiatorii proiectului apeleaza la un truc ieftin: le cer alesilor locali sa aleaga intre un tarif de patru milioane de lei vechi pe gigacalorie pentru populatie si unul de 2,25 milioane de lei vechi, doar-doar Dalkia isi va vedea implinit visul de a lua mai multi bani de la administratia locala si mai apoi de la cetateni.

La pachet cu acest truc vine si modificarea contractului, tot in favoarea Dalkia, care isi pregateste terenul pentru a cere, astfel, noi majorari.

"Se vine cu doua variante, ambele in defavoarea cetatenilor. In ambele se merge pe recuperarea asa-ziselor diferente de pret inregistrate la combustibilul consumat in perioada mai 2005 - februarie 2007, desi actualul contract, art.23.4, precizeaza ca pierderile inregistrate in urma modificarii pretului combustibilului se cuantifica lunar si se recupereaza pe durata semestrului care urmeaza ajustarii. Ori, se stie ca orice diferenta de pret genereaza pierdere sau profit, care trebuie sa se regaseasca in situatiile financiare ale agentului economic.

In cazul nostru, nu se poate vorbi de pierdere, ci de profit inregistrat din activitatea de termie.

Nu voi fi de acord nici cu varianta 1, nici cu varianta 2, pentru ca defavorizeaza comunitatea locala, intrucat banii din buget nu vor mai merge spre imbunatatirea confortului urban al acesteia, ci spre profitul, si asa mare, al Dalkia”, ne-a declarat consilierul local Elena Trican, care ne-a precizat ca va vota impotriva proiectului.