O eroare medicala ar putea fi cauza decesului Elenei Moldovan, fata de 21 de ani internata la Brancovenesti, crede doctorul Endre Todutz, directorul Centrului de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica din Calugareni, judetul Mures, desemnat ca membru in comisia care va ancheta acest caz.

"Nu am vazut inca raportul medico-legal, insa am inteles ca fata a fost transportata la spital de ambulanta si apoi de SMURD ca suspecta de sindromul de ocluzie intestinala si ca i s-a facut clisma. Or, in astfel de cazuri, clisma e contraindicata. Daca cineva i-a perforat rectul si vaginul atunci e culpa medicala", a spus, ieri, Todutz.

Doctorul conduce de 30 de ani o institutie similara celei din Brancovenesti, insa destinata pacientilor barbati.

In noaptea de 26/27 aprilie, Elena Moldovan, in varsta de 21 de ani, internata de la varsta de 3 ani in centrul de boli psihice, fiind diagnosticata cu handicap sever, a ajuns la Spitalul din Reghin si, ulterior, la Targu-Mures. Asistentele Centrului din Brancovenesti au anuntat ca fata avea "abdomenul de lemn", semn al unei hemoragii abdominale. Fata

a decedat, dupa ce a suferit si o interventie chirurgicala, iar, la autopsie, legistul a constatat ca avea grave leziuni vaginale si rectale, care ar fi putut fi provocate in urma violului cu un corp contondent. Parchetul de pe langa Tribunalul Targu-Mures a inceput o ancheta in acest caz.

De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap a fost sesizata in legatura cu acest caz socant.