Firmele deputatului Semcu

Dupa ce a trecut campania electorala din 2004, liberalul Dinu Patriciu a recunoscut ca a sponsorizat si PSD-ul pe langa partidul sau de suflet, PNL. Cine nu are habar poate sa spuna ca exemplul lui Patriciu este un caz izolat. Numai ca legaturi cu PSD au avut si alti liberali. Dincolo de doctrine ceea ce-i unea pe liberali si pe pesedisti nu era altceva decat banul.

De cele mai multe ori banul public. Un exemplu in acest sens este actualul deputat Adrian Semcu, presedintele PNL filiala Prahova. Aceeasi filiala pe care a condus-o si Patriciu inainte de a se intoarce la afacerile sale. Fiind om de afaceri inainte de a fi liberal, Adrian Semcu nu a tinut cont de culoarea politica a partenerilor.

Dupa modelul boss-ului de la Rompetrol, Semcu a beneficiat de "binefacerile" guvernarii social democrate. Programul "Laptele si Cornul" initiat de guvernul Adrian Nastase a starnit numeroase controverse legate de atribuirea contractelor publice de furnizare a alimentelor pentru scolari. Dar sa nu anticipam. Intai sa vedem prin ce firme se invarte Adrian Semcu.

Domnia sa este actionar la Romcalor Oil Service SA, Gavsem SRL si Feteasca Neagra DGS SRL. In prima deputatul este actionar impreuna cu ceilalti deputati PNL de Prahova, Ion Luchian si Horia Toma, iar in ultima cu Vasile Dumbraveanu directorul Rovit SA Valea Calugareasca.

Dar societatea despre care trebuie sa vorbim si care a adus familiei Semcu profituri frumusele este Senax Prod SRL care are sediul in comuna Gornet Cricov.

12 miliarde de la PSD

Pe hartie, Senax Prod este controlata de Alexandrina Nitu care este soacra parlamentarului Semcu. In declaratia de avere a deputatului apare aceasta societate la rubrica veniturile rudelor langa numele sotiei acestuia, Zenovia Semcu care conduce efectiv firma din pozitia de director al firmei.

Acum ca am aflat care este legatura lui Adrian Semcu cu Senax Prod, sa vedem ce treaba are firma cu PSD-ul. In anul 2003, firma respectiva a fost unul dintre cei trei castigatori ai licitatiei cu preselectie, organizate in cadrul programului "Laptele si Cornul" de un Consiliu Judetean dominat de pesedistul Mircea Cosma.

Societatii conduse de sotia lui Semcu i s-a atribuit un contract de "aprovizionare si ambalare a produselor pentru fiecare elev si prescolar, transportul la fiecare scoala si gradinita din judet plus pastrarea alimentelor in vederea distribuirii". Practic, Senax a distribuit zilnic in zonele Urlati si Mizil o cantitate de 9.697 de bucati produse lactate si tot atatea cornuri. Valoarea contractului s-a ridicat la aproape 12 miliarde de lei vechi.

Senax continua

Toate bune si frumoase, sa traiasca combinatiile fara deosebire de partide. Vin alegerile, trec, programul "Laptele si Cornul" ramane. In august 2004 se organizeaza o noua licitatie in cadrul programului respectiv. La vremea aceea, Consiliul Judetean condus de acesta data de Florin Anghel organizeaza o licitatie restransa. La care se depun doar cinci oferte din care castiga patru.

Printre norocoasele castigatoare regasim firma prietena a fostului regim PSD, Senax Prod. Sa traiasca, fara numar etc. Dar pentru ca vorbeam de PSD si de liberali, firma sotiei liberalului Semcu a primit pe cand era stapan peste tara Adrian Nastase o finantare de 191.332 de euro, pe masura 3.1 a programului Sapard.

Banii au fost folositi pentru achizitionarea de tractor si masini agricole pentru modernizarea unei exploatatii agricole din comuna Gornet Cricov aflate in proprietatea Senax Prod.

Fratie cu PSD

Ca sa incheiem povestea despre prietenia pesedisto-liberala trebuie mentionat ca pana sa ajunga in Parlament, Adrian Semcu a fost pus in 2001 la conducerea SC drumuri si Poduri Prahova SA. Societate controlata de Consiliul Judetean, condus la acea vreme de acelasi pesedist Mircea Cosma.

In 2003, agronomul Semcu (asta e profesia omului) este pus de administratia PSD a judetului in functia de director al SC Hidro Valea Cricovului SA, alta societate a CJ Prahova. Cine poate sa mai spuna ca partidele politice nu se inteleg bine la noi in judet? Cel putin Dinu Patriciu si Adrian Semcu cunosc lucrul asta foarte bine.

Afacerea Romcalor

Romcalor Oil Services este membra a grupului Rompetrol al lui Dinu Patriciu din ianuarie 2004, iar la ]nceputul anului trecut a semnat cu Regia Autonoma "Exploatarea Domeniului Public si Privat" Constanta un contract de furnizare a 40 de tone de combustibil tip Calor Economic III pentru doua scoli generale din Constanta.

Actionari sunt deputatii de Prahova Adrian Emanuil Semcu, Ion Luchian, Horia-Victor Toma si subprefectul de Prahova Nicolae Alexandri, fiecare avand cate 8% din actiunile societatii.