Unitatea de invatamant, situata in cartierul Izvor, a fost fondata si sponsorizata de Principesa Maria, logodnica principelui mostenitor al Romaniei, Ferdinand de Hohenzollern. Piatra fundamentala a scolii a fost pusa la 5 septembrie 1905 pe un teren de 3750 mp, cumparat de Primarie de la un localnic (Ion V. Ciucu - n.r.). La 1 decembrie 1905 s-a efectuat receptia provizorie a imobilului.

Inaugurarea de ieri a venit dupa reabilitarea efectuata de autoritatile locale, care au schimbat pardoseala, au montat parchet in salile de clasa si linoleum pe holuri, in sala de sport si de fitness. De asemenea, s-a montat lambriu, s-au inlocuit usile deteriorate si au fost montate ferestre din PVC cu geam termoizolant.

Salile au fost recompartimentate prin pereti cu structura usoara, zidurile fiind placate cu gips-carton si termoizolatie cu vata minerala. Nu in utlimul rand, grupurile sanitare au fost refacute in totalitate, instalatiile de alimentare cu apa si canalizare au fost inlocuite si s-au montat obiecte sanitare noi din portelan si semicristal.

Valoarea investitiilor pentru reabilitarea unitatii de invatamant este de aproximativ 1.100.000 RON. In scoala inaugurata ieri de ministrul Admonitei invata 179 de elevi din ciclul primar.