Peste 70 de persoane din tara au participat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Sibiu, la Seminarul „Impreuna pentru o lume fara deseuri", organizat de Asociatia Remanufacturierilor de Consumabile IT. Cu acest prilej, zece reprezentanti ai firmelor de profil au devenit membri ai asociatiei.

Infiintata de curind, Asociatia Romana a Remanufacturierilor de Consumabile IT (ARRCIT) a reusit sa-si atraga noi membri. Mai mult, a reusit sa informeze si sa educe utilizatorii cu privire la avantajele folosirii consumabilelor remanufacturate, avind ca rezultat diminuarea costurilor de achizitie si conservarea mediului inconjurator prin reducerea cantitatii de deseuri produse.

Intr-o singura zi, cit a durat seminarul, asociatia remanufacturierilor a reusit sa atraga zece noi membri, atit din Sibiu, cit si din alte judete ale tarii. La seminar, participantii au aflat detalii despre asociatie, dar le-au fost prezentate si conditiile legale pentru desfasurarea activitatilor de prelucrare si colectare a cartuselor de imprimanta folosite

Sustinuti de sibieni

Firmele de profil din Sibiu au fost printre primele interesate de a infiinta o asociatie a remanufacturierilor de consumabile IT. Printe ele se numara firma „Startech", care este si membru fondator.

„Asociatia romana a Remanufacturierilor de Consumabile IT este o organizatie profesionala non-profit, apolitica, cu personalitate juridica, infiintata la initiativa unui numar de 19 membri fondatori, persoane juridice, care activeaza pe piata romaneasca in domeniul remanufacturarii consumabilelor pentru echipamentele de birou.

Asociatia a luat fiinta in 2002, dar a primit autorizatie de functionare anul trecut si deja are aproape 40 de membri. Zece dintre acestia au vrut sa devina membri in urma seminarului organizat la Sibiu", spune Mihaela Dinca, directorul firmei Startech din Sibiu, care este unul dintre membrii fondatori ai asociatiei.

Firmele care doresc sa se inscrie pot apela numerele de telefon 0744 - 694.094, 0369 - 401.835 sau 0269 - 211.506, pentru detalii

Nou in Romania

Primele firme cu profil de remanufacturiere a consumabilelor IT au aparut destul de tirziu in Romania, in anul 1994. Presedintele asociatiei ARRCIT, Robert Bercia, spune ca in alte tari firme de profil au aparut cu mult inaintea Romaniei, insa lucrurile incep sa functioneze si la noi in tara.

„O dovada ca exista interes in acest domeniu este numarul mare de participanti prezenti la acest seminar. Astfel de seminarii au mai fost organizate la Tmisoara si Bucuresti.

Prin activitatea depusa, ARRCIT isi propune sa promoveze initiative legislative in domeniu, sa apere interesele profesionale ale societatilor membre, sa influenteze pozitiv dezvoltarea domeniului si a pietei de consumabile remanufacturate pentru echipamentele de birou si, nu in ultimul rind, sa promoveze standarde profesionale ridicate in activitatea companiilor din acest sector", spune Robert Bercia, presedintele ARRCIT.

Vor recunoastere

Pintre obiectele asociatiei se numara imbunatatirea continua a calitatii serviciilor oferite prin crearea unor standarde de calitate si etica profesionala in domeniu.

Mai mult, se doreste recunoasterea la nivel national a meseriilor specifice activitatilor de remanufacturare si a serviciilor conexe din acest sector prin inregistrarea domeniului de activitatea in cadrul CAEN (clasificarea activitatilor din economia nationala) si a meseriilor specifice in cadrul COR (clasificarea ocupatiilor din Romania).

ARRCIT mai are ca obiectiv si autorizarea de unitati de invatamint in scopul pregatirii de personal calificat pentru activitatile specifice.