Viata unei fetite de 12 ani din Cirtisoara, care sufera de leucemie acuta, depinde si de oamenii de bine din Sibiu si din tara. Pentru ca fata sa poata face un transplant de maduva in Austria, aproape de sfirsitul acestei luni, parintii acesteia trebuie sa mai stringa inca 140.000 de euro.

In acelasi timp, impostorii profita de situatie si cersesc bani pe strada in numele familiei greu incercate.

Viata Adinei Ursu, fetita care a fost diagnosticata in urma cu cinci ani cu leucemie, atirna de un fir de ata. Dupa ce parintii acesteia au fost pe la televiziuni, ziare si au batut pe la usile firmelor si oamenilor de afaceri din Sibiu, in conturile special deschise sau pur si simplu direct de la oamenii de bine, parintii copilei au reusit sa stringa 60.000 de euro.

Din pacate, suma strinsa pina acum nu este suficienta. Ei trebuie sa adune in mai putin de doua saptamini inca 140.000 de euro, deoarece au ramas in urma cu plata spitalizarii. Ajunsi in culmea disperarii, au vindut chiar si o buna parte din lucrurile din casa.

Cum era de asteptat, dupa ce au vazut cazul acestei familii la televizor sau au citit in ziar, au aparut si persoane care profita de pe urma suferintei familiei Ursu, cersind bani in numele ei

Termen limita

Maria si Gheorghe Ursu au impreuna doua fiice. Pina acum ceva timp, au trait cu speranta ca oamenii de bine din Sibiu si din tara ii vor ajuta cu bani ca sa poata plati operatia Adinei. Ei spun ca oamenii i-au ajuat, insa suma de care au ei nevoie este foarte mare. Nu au mai stat pe ginduri si au apelat la televiziuni, ziare, pentru ca fiica lor sa poata fi operata.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu si al oamenilor, s-au strins 60.000 de euro. In Austria, noi trebuie sa platim tot si am ramas restanti. Cu ce mai avem de platit si costul operatiei, ar fi nevoie de 200.000 de euro. A mai ramas foarte putin timp si as face orice sa-mi salvez fiica.

Am vindut tot ce am avut obiect de valoare in casa, nu stiu pe ce cale sa o mai apuc", spune Gheorghe Ursu, tatal fetei.

Asaltati de impostori

Mare i-a fost mirarea lui Gheorghe Ursu cind a aflat de la reporterii nostri ca o femeie, care se dadea drept sotia lui, cerea bani pe strada trecatorilor. Imbracata in negru, duminica seara, cerea bani oamenilor care treceau pe bulevardul Mihai Viteazu. Astepta, in fata unei farmacii, sa iasa oamenii si sa le explice necazul ei.

„Vreau sa fie din nou un copil normal care sa traiasca bucuriile vietii. Nu-mi este rusine ca cersesc bani de la oameni, deoarece este in joc viata copilului meu! Daca nu s-a strins nimic in cont, nu ne dam batuti. Sotul meu sta internat acum cu ea in Austria si se roaga la Dumnezeu sa se faca bine", spunea femeia.

Ea s-a fisticit, cind a fost luata la intrebari de reporterii nostri, care au verificat daca intr-adevar ea era Maria Ursu, mai ales ca, din greseala, i-a scapat ca o cheama Elena.

Urma de speranta

„Salvarea propriului tau copil te face sa treci peste toate!". Acesta este motto-ul familiei Ursu, ajunsa in culmea disperarii, care ar face orice, numai ca sa-si vada fiica sanatoasa din nou. „Nu este pentru prima data cind cineva profita de cazul nostru. Dumnezeu este sus si nu doarme. Poate acea femeie are si ea copii si nu-i doresc sa treaca prin ce trec eu.

Noi am apelat la televiziune si ziare tocmai pentru ca nu avem timp sa stam sa cerem bani pe strada. Sotia mea sta cu Adina, internata in spital in Austria, iar eu trebuie sa am grija de fata cea mica, Abigail, care este si ea bolnava", mai spune capul familiei Ursu.

Salvati o viata

Rugaciunea parintilor este ca Dumnezeu sa intervina si ca, in urma tratamentului, Adina sa nu mai aiba nicio reminiscenta de leucemie, deoarece, dupa afirmatia medicului principal, doar atunci un transplant de maduva ar avea sens. Insa, pe linga acest apel la rugaciune, este nevoie si de un suport financiar sustinut.

Cei ce pot ajuta cu donatii in bani pot depune sumele in conturile RO69CARP033000112855RO01 (in lei), RO26CARP033000112855EU01 (in euro) sau RO83CARP033000112855US01 (in dolari), deschise la Banca Comerciala Carpatica din Sibiu, sau pot contacta familia Ursu Gheorghe in comuna Cirtisoara nr. 626 sau la numerele de telefon 521.612 sau mobil 0743.113.771.