Spectacolul Ansamblului „Ciocirlia", care ar fi trebuit sa aiba loc ieri, in Piata Mare din Sibiu, de la orele 16, a fost aminat pentru astazi la orele 14,30, din cauza ca nu avea aprobarea Casei de Cultura din Sibiu pentru scena si sonorizare.

Reprezentantii ansamblului se considera umiliti, insa autoritatile locale sustin ca nu au nicio vina, din moment ce organizatorii nu urmat traseul birocratic impus prin lege.

Nume „grele" din cadrul Ansamblului Ciocirlia, precum Aneta Stan sau Steliana Sima, au stat in masina, mai bine de o ora, ieri, asteptind sa urce pe scena. Din pacate, organizatorii au incheiat contract de colaborare cu Primaria, dar nu au facut cerere pentru sonorizare si scena la Casa de Cultura Sibiu.

Cu toate acestea, conducerea Agentiei Nationale Antidrog sustine ca a semnat un contract de colaborare cu Primaria si ca totul trebuia sa fie pregatit.

Spectacolul Ansamblului Ciocirlia face parte din cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Antidrog la Sibiu, iar directorul Ansamblului Ciocirlia, binecunoscutul interpret Ionut Sidau, s-a plins ca asa ceva nu i s-a mai intimplat ansamblului de 10 ani, de cind face el parte din formatie.

Lipsa de respect

Toate manifestarile dedicate Zilelor Antidrog in Sibiu au mers bine. De dimineata, actiunile au debutat cu o „Ora de prevenire a consumului de droguri", sustinuta pentru elevii Liceului Teoretic „Constantin Noica" din Sibiu, apoi o cursa ciclista in perimetrul central al municipiului Sibiu.

S-a jucat chiar si un spectacol in premiera, sustinut de trupa de elevi a Liceului „Constantin Noica". Programul s-a „impotmolit" la ora 16, deoarece se pare ca organizatorii mai aveau nevoie de acordul Casei de Cultura pentru scena si sonorizare. „Am inteles ca Sibiul a mai avut astfel de probleme. Am venit cu nume mari la Sibiu, cum sint Aneta Stan sau Steliana Sima.

Oricum, noi nu am cerut nici bani ca am venit aici, nimic", spunea, indignat, Ionut Sidau.

Spectacol aminat

Dupa ce organizatorii au vorbit la telefon mai bine de 20 de minute cu primarul Klaus Johannis, dar si cu directorul Casei de Cultura din Sibiu, in cele din urma au primit si un raspuns. Spectacolul a fost aminat pentru astazi. „Au fost niste neintelegeri, dar spectacolul a fost aminat pentru miine (astazi - n. red), la 14.30.

Ne bucuram ca toate actiunile au mers bine, doar cu acest spectacol am avut probleme, dar bine ca s-a rezolvat", a ridicat din umeri Petre Craciun, director adjunct in cadrul Agentiei Nationale Antidrog.

Gazde bune

Directorul Casei de Cultura spune ca a vorbit ca ansamblul sa fie cazat la Casa Armatei. „Este vina organizatorilor care au pregatit totul pe fuga si nu au venit pe la noi cu acordul de la Primarie, pentru a le acorda sonorizare si scena. Astazi (ieri - n. red) tehnicienii erau liberi dupa atitea spectacole.

Sa fie multumiti ca am rezolvat ca totusi spectacolul sa se tina si sa nu uite ca sibienii sint gazde bune, desi ansamblul a anuntat acum ceva timp ca va veni la Sibiu si nu s-a tinut de cuvint", se justifica Ovidiu Dragoman, directorul Casei de Cultura Sibiu.

Manifestarile Zilelor Antidrog la Sibiu se vor incheia miine, iar organizatorii au trecut in program o serie de suprize pentru sibieni, precum spectacole, vernisaje, concert de muzica clasica si multe altele.