Cinci ciobani au fost raniti, ieri noapte, in timp ce incercau sa-si apere turmele de oi de o lupoaica. Unul dintre ei s-a dovedit mai curajos si a omorit animalul prin strangulare. Barbatii se afla internati la Spitalul Clinic Judetean Sibiu, in stare stabila.

Ocupatia de oier pare a fi una foarte periculoasa. Ieri noapte, cinci ciobani de la doua stine din Fofeldea erau sa-si piarda viata. La prima stina, animalul flamind a atacat luni, pe la orele 19. Ciinii au simtit imediat prezenta lupului si au sarit sa-l alunge. Din pacate, s-au ales cu muscaturi grave, si la fel au patit cei trei ciobani care se aflau la stina.

Lupoaica s-a speriat pe moment, dar a mers sa-si incerce norocul in apropiere. La a doua stina, ciobanii s-au aratat ceva mai curajosi. Au sarit asupra fiarei si au sugrumat-o. Apoi, au lovit-o cu bitele pina n-a mai avut suflare.

Ciobanul erou

Dupa ce si-a vazut colegiul sfisiat de lup, un cioban din Rasinari a sarit la gitul lupului. Barbatul in virsta de 52 de ani a reusit sa doboare animalul. Potrivit medicilor, starea celor cinci ciobani este acum stabila, dar unul a trebuit sa fie operat. „Primii trei barbati au ajuns la spital in jurul orelor 21, iar ceilalti doi, in jur de 2.

Toti prezinta plagi muscate la nivelul miinilor si fetei, si doar cel care s-a luptat cu lupul a fost operat si internat la Chirurgie, ceilalti fiind internati la sectia de Boli Infectioase. Toti vor ramine sub supraveghere pentru tratamentul antirabic", a precizat medicul Traian Fleseriu, purtator de cuvint in cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Ciobanul erou a povestit medicilor de pe patul de spital intimplarea. Pina si medicii au ramas uimiti de norocul pe care l-a avut barbatul ca a reusit sa scape cu viata. „A povestit ca a sarit la gitul lupului, l-a sufocat, dupa care l-a lovit cu bita", mai spune Traian Fleseriu.

Eutanasiati

Ciinii de la prima stina, care au fost muscati de lupoaica, au fost eutanasiati si adusi in Sibiu pentru a fi arsi. Aceasta masura a fost luata de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu. Tot DSV se va ocupa si de analiza lesului de lup. „Lupoica moarta va fi adusa la Sibiu si supusa testelor pentru a vedea daca era turbata sau nu.

Noi speram sa nu fie, poate era flaminda sau avea pui, de aceea a avut acest comportament agresiv. Ciinii care au fost muscati urmeaza sa fie incinerati", a anuntat medicul Ioan Pentea, purtator de cuvint la DSVSA Sibiu.