Dupa ce i-au desemnat pe cei mai buni ginecologi, sibiencele au nominalizat si citiva medici pediatri „de incredere", pe site-ul revistei „Mami". Ele si-au justificat alegerile prin experientele avute.

Au cautat cei mai buni medici ginecologi din Sibiu pentru ca sarcina lor sa decurga bine si sa dea nastere la copii sanatosi. Se pare ca i-au gasit, si au adus pe lume bebelusi frumosi si sanatosi. Mamicile au acum parte de alte probleme. Micutii lor au nevoie de supravegherea unui medic pediatru, pentru a evita imbolnavirile si a se dezvolta armonios.

Pentru a gasi medicul cel mai potrivit, o parte dintre tinerele mame si-au exprimat parerea despre mai multi medici si au facut „trierea" lor. Au intocmit chiar si un top neoficial pe forumul revistei „Mami". Printre preferintele mamicilor s-au regasit nume precum Raluca Bodea, Gabriela Chealda, Iurie Burlacu, Calin Metes sau Codrut Stroie.

Rabdarea conteaza

Pricincipalul criteriu pentru nominalizarea in top a medicilor pediatri a fost rabdarea de care dau acestia dovada. Apoi, priceperea in recomandarea tratamentului corect si comportamentul adecvat. Se pare ca medicii care s-au incadrat in aceste criterii sint putini la numar. Dintre femeile medic pediatru, preferata sibiencelor este Raluca Bodea.

Din rindul barbatilor, au fost alesi pentru rabdarea si iscusinta de care dau dovada medicii Iurie Burlacu, Calin Metes si Codrut Stroie. „Eu am medic de familie un medic pediatru, care automat a devenit si al fetitei mele. Este vorba despre Codrut Stroie.

Ce imi place la el este ca nu se grabeste sa-si dea cu presupusul, nu da cu usurinta antibiotice si daca nu stie ceva, nu se rusineaza sa ma trimita la alt specialist", spune Malarisa.

Vine acasa

Un alt aspect care le-a impresionat pe mamicile din Sibiu in alegerea medicilor pediatri a fost faptul ca unii dintre ei vin sa consulte bebelusii si acasa. Ele considera ca in lipsa medicului de familie, acest lucru este binevenit. „Am cunoscut un medic de la Luther, care vine acasa la orice ora din zi si din noapte.

E un medic, de asemenea foarte bun, avind in vedere ca medicul de familie nu este disponibil sa vina la domiciliu. Il cheama Iurie Burlacu. Nici tariful nu e mare pentru o consultatie la domiciliu", considera o alta mamica din Sibiu.

Lista neagra

In afara de cei patru medici votati in top pentru meritele lor profesionale, cum era de asteptat, s-a intocmit si o lista neagra de care parintii sa se fereasca. Reamintim ca toate aceste aprecieri au fost facute de femei din Sibiu care au trecut prin cabinetele diferitor medici. Iar topul intocmit este unul neoficial, pentru care nu s-a cerut parerea unor specialisti in domeniu.

„Am fost cindva la o doctorita din Sibiu, dar nu am fost deloc multumita, caci e prea radicala, recomandind lucruri care nu numai ca sint depasite, dar i-au facut rau fetitei", povesteste Malarisa. Ea a venit si cu un exemplu concret: fetita sa a facut o reactie urita cu enterocolita de la un vaccin la 4 luni.

„O alaptam exclusiv, iar respectiva doctorita i-a recomandat micutei un regim drastic, cu orez si morcov cu intreruperea alaptatului, spunind ca are intoleranta la lactoza. Nici pomeneala de asa ceva. Am reluat alaptarea dupa 3 zile, dar in acele 3 zile copila mea a slabit 1 kg, pentru ca nu a mincat mai nimic, nefiind obisnuita cu gusturi noi", marturiseste, pe forum, mamica din Sibiu.