Sibienii care vor sa se racoreasca cu un pahar cu apa rece sau vor sa-si masoare tensiunea arteriala, o pot face in cortul amplasat de Primarie in fata magazinului Dumbrava. Aceasta masura a fost luata datorita temperaturilor ridicate din ultima saptamina, conform unei dispozitii emise de Ministerul Sanatatii Publice.

Dozatoare

Potrivit conducerii Primariei Sibiu, masura va fi mentinuta pe toata perioada caniculei. „Primaria Municipiului Sibiu a montat in fata magazinului Dumbrava un cort in care vor fi amplasate doua dozatoare de apa, de unde va fi distribuita gratuit populatiei.

Cortul este dotat cu echipament sanitar si personal medical, care este pregatit sa ofere prim ajutor, zilnic, intre orele 11 - 17", spune Carmen Cimpean, de la Biroul de Presa al Primariei Sibiu.

Voluntar

Cei care simt pe strada ca le bate inima prea tare, isi pot trage sufletul in cortul special amenajat. Aici, voluntarii de la Crucea Rosie Sibiu le vor acorda primul ajutor. „Am trimis un voluntar care va masura tensiunea si care va acorda primul ajutor", arata Claudia Popa, director in cadrul Crucii Rosii Sibiu.

Lipsa de personal

Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Sibiu spune ca ar fi vrut sa monteze un astfel de cort, dar nu a gasit voluntari care sa stea pe perioada zilei in cort. „Am facut niste pliante care vor fi distribuite populatiei. Daca nu luau studentii vacanta, poate gaseam pe cineva care sa faca voluntariat. Insa, la ASP, peste jumatate dintre angajati sint in concediu", spune dr.

Simona Berariu, purtator de cuvint in cadrul ASP Sibiu. Medicul avertizeaza populatia ca, in aceste zile, sa-si protejeze starea de sanatate. Astfel, este necesar ca persoanele virstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiu liber si frecventarea locurilor aglomerate.