Ieri, Dorinel Umbrarescu impreuna cu aproximativ zece muncitori si-a facut aparitia la fosta cantina Pobac, unde a ordonat inceperea lucrarilor de inlocuire a ferestrelor asa cum a declarat Umbrarescu. Nici interventia politistilor de la Sectia II nu le-a oprit avantul "muncitoresc" angajatilor lui Umbrarescu.

Au urmat discutii in contradictoriu intre cei de la Pas in Doi, oamenii omului de afaceri de la Podu Turcului si politisti. Cu toate acestea, muncitorii si-au vazut in continuare de treaba. Adica sa darame geamurile si mai apoi intrarea de la fosta cantina, insa doar in spatiul in care functioneaza Pas in Doi, nu si in celelalte spatii.

Nu are autorizatie

Dorinel Umbrarescu a dat dovada prin actiunile sale ca nu are nici cel mai mic respect pentru legislatie. Si asta pentru ca in primul rand nu a asteptat decizia instantei, ca orice muritor de rand, iar in al doilea rand nu a avut autorizatie de construire. La fata locului au venit si cei de la Politia Primariei impreuna cu inspectorul Toma de la Siguranta in Constructii.

Conform celor declarate de Toma, Dorinel Umbrarescu nu a putut prezenta niciun fel de act emis de autoritati prin care sa i se permita inceperea lucrarilor. "Din cele constate la fata locului, se pare ca nu exista autorizatie de construire, cel putin domnul Umbrarescu nu a putut sa ne-o prezinte. Vom cerceta si daca nu are, va trebui sa suporte rigorile legii", ne-a spus Toma.

Nici in ceea ce priveste protectia muncii, Umbrarescu nu prea pare a fi interesat prea mult, din moment ce muncitorii care lucrau nu erau echipati corespunzator. Abia la aproape jumatate de ora dupa ce reporterii Informatiei au ajuns la fata locului, a aparut o masina in al carei portbagaj se aflau castile si uniformele de protectie. Care, insa, pana la plecarea noastra au ramas in acelasi loc. Adica in portbagajul masinii.

Au incercat sa se impace

Conform celor declarate de Tereza Patrascu, administratorul Pas in Doi, alaltaieri cele doua parti s-au intalnit in prezenta avocatilor pentru a se intelege. Desi a renuntat la contractul initial, Patrascu s-a trezit in situatia de a i se cere sa renunte la plangerile penale depuse pana in prezent. In schimb, Umbrarescu si-a dat cuvantul ca nu ii va mai sicana.

Fara insa a semna vreun act in acest sens. Cum era de asteptat, Patrascu a refuzat. Pe cale de consecinta, ieri au inceput lucrarile. Fara vreo autorizatie emisa de autoritatile competente, lucru demonstrat prin adresa emisa de catre Primaria Bacau la solicitarea depusa de Pas in Doi. Adresa semnata de viceprimarul Onica si arhitectul sef Silvian Cortez.

Acest lucru nu l-a impiedicat insa pe omul de afaceri din Podu Turcului sa actioneze dupa cum l-a taiat capul.