Hoiturile i-au disperat pe ploiestenii din cartierul Nuci

Nu mai putin de 90 de tone de cadavre de animale lasate in soarele dogoritor de catre angajatii Protan au reusit sa isterizeze intregul cartier Nuci din Ploiesti. Cadavrele de animale stranse de catre societate din trei judete inca de acum o saptamana nu au mai putut fi incinerate din cauza unor probleme tehnice cu care s-a confruntat incineratorul societatii, aflat in judetul Ilfov.

De aceea, conducerea Protan a decis ca pana la un viitor transport spre alte incineratoare din judetele Brasov si Cluj-Napoca, hoiturile sa fie depozitate in incinta sucursalei prahovene. Cantitatea imensa a depasit foarte repede interiorul depozitului, drept pentru care lucratorii Protan au fost nevoiti sa lase cadavrele si in curtea societatii.

Procesul de putrefactie a fost grabit de temperaturile de peste 40 de grade Celsius de afara, ceea ce a dus la isterizarea intregului cartier. Disperati de miros, in conditiile in care camerele incinse de canicula nu puteau fi aerisite nici noaptea din cauza mirosului, oamenii au chemat Politia si toate celelalte institutii competente.

Desi au fost neutralizate cu var cloros, asa cum a dispus Agentia de Protectie a Mediului si Directia de Sanatate Publica Prahova, cadavrele vor mai crea disconfort pana la transportarea lor la incineratoare.

Pentru situatia creata, Garda de Mediu Prahova a amendat sucursala prahoveana a Protanului cu 20.000 lei, iar Agentia de Protectie a Mediului a notificat societatea ca pana azi sa evacueze hoiturile. Totusi, ridicarea autorizatiei de functionare a Protanului, nu este de dorit avand in vedere ca este singura societate care are acest obiect de activitate din oras.