Cererea de judecare in libertate a primarul suspendat din comuna Jucu a fost respinsa. Curtea de Apel Cluj a decis ca Petre Coste va ramane in arest pe durata procesului in care este inculpat pentru luare de mita. Fostul primar din Jucu a cerut sa fie judecat in stare de libertate deoarece conditiile de detentie din Romania ii pot afecta sanatatea.

Primarul din Jucu a fost arestat la sfirsitul saptamanii trecute dupa ce i s-a organizat un flagrant de catre DNA

In fata judecatorilor care au judecat recursul privind asura arestarii preventive pentru 29 de zile Petre Coste a recunoscut ca luat mita de la consilierul local PSD Adrian Munteanu pentru a urgenta retrocedarea unui teren. Totusi avocatul lui Coste a sustinut in cadrul probatoriului ca primarul a luat mita intr-un moment de ratacire episodica a uzului ratiunii. Tulburarea ar fi aparut ca urmare a insistentelor lui Adrian Munteanu.

“Nu este logic ceea ce s-a intamplat ! O persoana despre care nici unul nu ati scris ca ar fi savarsit infractiuni de coruptie sa comita o asemenea fapta, mai cu seama cand comuna Jucu devenise polul Transilvaniei”, a afirmat Mihai Neamtu avocatul lui Coste.

Avocatul apararii a respins insa ideea potrivit careia clientul sau ar suferi de afectiuni psihice. “Petre Coste a avut un moment de slabiciune dar nu are probleme psihiatrice” sustine Mihai Neamtu .

Conform rechizitoriului intocmit de catre procurorilor, Petre Coste a pretins de la Adrian Muntean, suma totala de 18.000 de euro incepand cu decembrie 2006 pentru a intocmi documentele de punere in posesie pentru un teren de 17 hectare, aflat in vecinatatea viitoarei fabrici Nokia.

Cel care a sesizat DNA-ul a fost chiar Adrian Muntean care insa conform magistratilor nu poate fi acuzat de nimic avand calitate de denuntator.

Potrivit Codului Penal daca va fi gasit vinovat, Petre Coste risca inchisoare de la 3 la 15 ani pentru luare de mita.