Edilul comunei Axente Sever, Ioan Sabau, are probleme cu legea. Marti seara, in jurul orei 20, a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere din Medias. Motivul: circula pe contrasens, pe un sector de drum lipsit de vizibilitate.

In plus, potrivit reprezentantilor IPJ Sibiu, nu purta centura de siguranta in momentul in care a fost oprit si a refuzat sa se legitimeze si sa-si decline identitatea, incercind chiar sa se sustraga controlului. Si de aici a pornit tot bilciul. Acum, primarul este cel care striga in gura mare ca politistii l-au batut.

Violenta la nivel inal

Vazindu-se incoltit de politisti, primarul a cautat o cale de scapare.

„Deoarece a vrut sa paraseasca zona la volanul autoturismului sau si a avut o atitudine ireverentioasa fata de cei doi lucratori de Politie Rutiera, bruscindu-i in mai multe rinduri si rupind epoletul de pe umarul sting al unui agent, in prezenta a doi martori, conducatori auto participanti la trafic, care au fost identificati si audiati de organele de politie, conducatorul auto a fost

incatusat de catre echipajul de Politie Rutiera", a anuntat, ieri, subinspectorul Ramona Vilcea, ofiter de relatii publice al IPJ Sibiu. Pentru ca Sabau emana un puternic miros de alcool si nu a suflat suficient in aparatul etilotest pentru a fi testat, a fost condus la Spitalul Municipal Medias, unde i-a fost recoltata o proba biologica de singe in vederea stabilirii alcoolemiei. A refuzat insa si recoltarea celea de-a doua probe.

Vinovatul fara vina?

Primarul are insa o cu totul alta varianta despre intilnirea cu politistii. El sustine ca, de fapt, agentii l-au agresat pe el, fara nici un motiv anume, in momentul in care a vrut sa intre cu masina in curte.

„M-am oprit paralel cu soseaua pentru a intra in curte si au tabarit doi politisti peste mine, cu o viteza extraordinara, m-au scos din masina ca sint baut, ca nu port centura, in maxim doua-trei minute mi-au pus catuse de parca as fi fost un criminal, ucigas sau hot", a declarat Ioan Sabau, citat de agentia Mediafax.

Mai mult chiar, primarul sustine ca nu poate bea alcool, deoarece este diabetic. Pentru a-si spala onoarea, el este decis sa depuna plingere impotriva celor doi politisti.

Ultimul cuvint

Diabetic sau nu, primarul era baut in seara incidentului, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa emis ieri dupa-amiaza de IPJ Sibiu: „Urmare a evenimentului petrecut ieri, 31.07.2007, pe raza comunei Axente Sever, in care a fost implicat un conducator auto, identificat ulterior ca fiind S. Ioan de 62 ani, din localitatea Axente Sever, jud.

Sibiu, va comunicam faptul ca, in urma analizei de laborator a singurei probe biologice care a fost recoltata, rezultatul acesteia este de 0,55 mg/kg alcool in singe". Pe de alta parte, a fost sesizat si Parchetul de pe linga Judecatoria Medias, pentru a face cercetari pentru ultraj. Iar primarul din Axente Sever nu mai vrea sa dea declaratii.

Primarie de petrecareti

Ioan Sabau nu este singurul angajat al primariei Axente Sever care are o slabiciune pentru alcool. In luna februarie a acestui an, secretarul primariei, Dumitru Marginean, a fost implicat intr-un accident de circulatie intre localitatile Agirbiciu si Seica Mare, apoi a fugit de la locul accidentului.

Oamenii legii l-au depistat insa si au constatat cu stupoare ca Marginean avea o concentratie de alcool de 1,16 mg/litru. Functionarul s-a ales cu dosar penal.

Ioan Sabau l primar Axente Sever

„M-au scos din masina ca sint baut, ca nu port centura, in maxim doua-trei minute mi-au pus catuse de parca as fi fost un criminal, ucigas sau hot"