“Societatea noastra se afla in negocieri avansate cu o serie de investitori de talie europeana si mondiala, in vederea amplasarii unor obiective de productie industriala pe terenul din Campia Turzii, investitori pentru care incheierea unei Conventii de cooperare intre Reif Construct si municipalitate ar reprezenta o garantie a investitiilor lor”, a precizat Andreas Huber, prezent in fata consilierilor din Campia Turzii, in aceasta saptamana.

Solicitarea companiei germane, de a incheia o conventie de colaborare, in care municipalitatea isi asuma anumite obligatii, demonstrandu-si “buna credinta”, nu a fost tocmai pe placul unor consilieri. “La licitatia de anul trecut, s-a spus ca veti ridica doua hale ridicate, pana in decembrie, dar nu s-au facut. Dvs.

aveti o problema: inca nu ne-ati demonstrat noua ca sunteti de buna credinta, dar ne cereti noua sa va demonstram ca suntem de buna credinta. Dvs. nici macar nu v-ati respectat termenele de plata”, a spus consilierul PD Cristian Haiduc.

Probleme sesizate si de consilierul PSD Anton Salagean: “La licitatie, ati pus o anexa in oferta, in care erau mentionate 3-4 societati mari care vor veni sa construiasca. Acum inteleg ca nu mai este niciuna, ca veti cauta viitori colaboratori. Aceia care erau mentionati atunci au renuntat sau ati depus anexa la dosar doar pentru a impresiona comisia de licitatii la acea vreme?”.

Reamintim ca Reif Construct a cumparat cele 44 de hectare de la municipalitate cu 1 euro/mp, in conditiile de negociere directa, ocazie cu care si-a asumat anumite obligatii, pe care apoi nu le-a mai respectat. Intentia Reif Construct este de a realiza infrastructura parcului industrial, dupa care va vinde pe bucati halele construite.

Asta le va aduce un profit considerabil, in conditiile in care pretul de achizitie al terenului a fost de doar 1 euro/mp.

In cele din urma, dupa lungi discutii, consilierii si-au dat acceptul ca executivul Primariei sa negocieze anumite prevederi din conventia de colaborare, astfel incat Reif Construct sa nu mai poata invoca nesemnarea acesteia.