Reconstructia stadionului Ion Moina nu este in pericol de a fi blocata de catre Autoritatea pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. Consilierii judeteni au decis sa nu tina cont de adresa transmisa de catre institutie in care erau semnalate mai multe neconcordante in caietul de sarcini pentru stadion.

Prefectul Alin Tise a solicitat saptamana trecuta Autoritatatri pentru Reglementarea achizitiilor publice sa verifice legalitatea procedurilor demarate pentru reconstructia stadionului. In avizul trimis de catre institutie se recomanda consiliului Judetean sa opereze anumite modificari.

Cele mai importante sunt legate de precizarea expresa a tuturor obiectivelor de investitii in caietul de sarcini.

Hotararea emisa de catre Consiliul Judetean stabileste ca firma care se va ocupa de arena Ion Moina va trebui pe langa stadion sa construisca si o sala de sport si o baza pentru cantonamente. Documentatia pentru atribuira lucrarilor prevede insa si construirea unui ansamblu multifunctional care va include spatii comerciale, salii de conferinta si birouri.

Un alt aspect remarcat de catre Autoritatatri pentru Reglementarea Achizitiilor Publice priveste cesionarea lucrarilor stipulata in hotararea Consiliului Judetean. Printr-o asemenea masura ar ajunge in postura de contractant o firma care nu a participat la procedura de achizitie publica, sustin reprezentantii.

Comisia Consiliului Judetean Cluj pentru stadionul Ion Moina sustine ca recomandarile ANRMAP exced legislatia in viguare.

"Noi nu vom tine cont de raspunsul pe care acesta autoritate l-a dat prefectului pentru ca hotararea Consiliului Judetean este foarte clara, este pe lege, si nu vad de ce am tine cont de acest punct de vedere", a declarat consilierul Judetean Danut Canta, presedintele comisiei.

Primele proceduri pentru desemnarea firmei care se va ocupa de stadion vor incepe pe data de 28 august. Pana acum 9 societatii s-au aratat interesate de acest obiectiv.