Primaria Ploiesti a ramas fara conducere in aceste zile pentru ca o delegatie numeroasa, formata din primarul Ploiestiului, Emil Calota, viceprimarul Gratiela Gavrilescu si cinci consilieri locali, se afla la Bruxelles. Toti acestia participa la sesiunile plenare ale Comitetului Regiunilor din cadrul Uniunii Europene unde vor prezenta rezultatele Proiectului Civitas Succes in Ploiesti.

Potrivit Hotararii Consiliului Local Ploiesti nr. 126 din 27 iunie 2007, alesii locali desemnati sa participe la acesta actiune sunt: Ion Eparu, Evelinne Vasilescu, Daniel Savu, Simona Schnelbach si Razvan Lungu. Costul estimativ al acestei excursii in strainatate, platita din bani publici, este de 11.000 de euro, potrivit aceleiasi hotarari ale legislativului local.

Proiectul Civitas Succes cu care se vor lauda membrii delegatiei ploiestene presupune amenajarea unui pasaj pietonal in centrul orasului, constructia unei piste de bicilete si ecologizarea transportului in comun.

Pana acum au fost amenajati aproape 4,6 km de pista de bicilete contra sumei de 13 miliarde de lei vechi, au fost montate instalatii GPL pe 20 de autobuze vechi apartinand regiei de transport in comun si au fost demarate lucrarile de inchidere a circulatiei masinilor in centrul civic.

Pista de bicileta mai scumpa decat un trotuar

Bugetul alocat de Primaria Ploiesti pentru constructia pistei de bicilete, lata de numai un metru, a fost de 300.000 de euro, o treime din suma fiind platita pentru vopsirea pistei. In Barcanesti, o comuna limitrofa orasului, primarul Gheorghe Dima a cheltuit mai putin de 100.000 de euro pentru amenajarea a doi kilometri de trotuar, lat de doi metri.

Cazul „Mitu incompatibilul”

Programul de ecologizare a transportului in comun in cadrul Proiectului Civitas Succes s-a soldat cu un scandal monstru. Consilierul PSD Augustin Mitu a participat si semnat din partea unei firme private la licitatia organizata de RATP Ploiesti pentru inscriptionarea autobuzelor ecologice.

Dupa ce cotidianul Monitorul de Prahova a sesizat actul de incompatibilitate, marca acestui ziar a fost cumparata de o angajata a ginerelui primarului Emil Calota, bun prieten cu consilierul Mitu.

Au vazut China pe banii nostri

In luna iulie, o delegatie formata din viceprimarul Gratiela Gavrilescu, arhitectul-sef al orasului, Simona Munteanu, Ionut Ionescu, directorul Administratiei Domeniului Public si Privat (ADPP) Ploiesti, dar si patru consilieri locali au fost in China sub pretextul participarii la un targ international desfasurat la Harbin.

Practic, din banii ploiestenilor s-au platit diurne, bilete de avion si alte cheltuieli deductibile ale reprezentantilor Primariei Ploiesti in valoare de 500 de milioane de lei vechi.

Ploiestiul, infratit cu zece orase

Chiar daca Ploiestiul este departe de a fi un oras european, cel putin la capitolul „infratiri” acesta exceleaza. Pana acum, autoritatile locale s-au infratit cu zece localitati din Ucraina, SUA, Kazahstan, Polonia, Albania, China, Venezuela, Croatia, Grecia si Republica Moldova.

Multe dintre aceste „infratiri” au reprezentat doar pretextul unor deplasari in strainatate, pe banii ploiestenilor, fara a avea pana acum vreo finalitate economica sau sociala.