Dupa un an de lucrari si costuri de sase milioane si jumatate de lei, una din cele mai aglomerate strazi a fost redeschisa, oficial, vineri, de primarul Klaus Johannis. Neoficial insa, ultimul tronson la care s-a lucrat a fost incercat si de alti soferi, care s-au strecurat printre grilajle si panglicile DPC, inainte de inaugurare.

Dupa ce a incercat asfaltul la volanul BMW-ului, Johannis s-a aratat multumit de lucrare. „Pot sa felicit DPC-ul de viteza cu care s-a lucrat. E de buna calitate", a spus primarul. Nu cu un atit de mare entuziasm, si Gheorghe Lazar, directorul DPC, a precizat ca e multumit de finalitatea lucrarii.

Giratoriu, parcari, verdeata

Dincolo de noul asfalt, bulevardul s-a mai ales cu un sens giratoriu, dar si cu 370 de locuri de parcare, amenajate atit pe linga trotuare, cit si in locul fostelor spatii in care soferii puteau intra de pe un sens pe celalalt. Acum, singura modalitate de schimbare a sensurilor de mers este noul giratoriu de la intersectia cu strada Nicolae Iorga.

In curind, bulevardul va fi intregit de zone verzi. „Serviciul Parcuri si Zone Verzi va asterne in urmatoarele doua saptamini un strat de gazon pe suprafata sensului giratoriu si va reface zonele verzi care au fost afectate de lucrari, de pe intreaga suprafata a bulevardului", informeaza Mirela Gligore, din cadrul Serviciului de relatii cu presa al Primariei.

Icoana pentru Johannis

Nu doar sibienii de rind si-au facut loc in jurul primarului, la inaugurare, ci si citiva reprezentanti ai bisericii de pe Mihai Viteazu. Dincolo de cuvintele de multumire, lauda si binecuvintare, preotul paroh Achim Bacila i-a oferit lui Johannis o icoana cu Maica Domnului si un suport cu trei ramuri, descris de parinte ca un „arbore nemuritor", care reprezinta Sfinta Treime.