In prim planul manifestarii va fi si Paul Philippi, presedintele de onoare al FDGR. Philippi va tine un discurs, simbata, in aula Colegiului National Brukenthal. „Mostenire si viitor" este tema reuniunii din acest an, sub care se vor regasi participanti din Romania, Germania si Austria.

Fanfare, dans si expozitii

Dincolo de discursurile celor doi lideri ai FDGR, nu vor lipsi nici ingredientele culturale. Manifestarea va incepe simbata dimineata, in Piata Huet, cu vinzari de programe, afise si ecusoane si va continua cu o slujba religioasa, tinuta de reprezentantii bisericii Evanghelice.

Organizatorii au pregatit dansuri sasesti, dar si o parada a portului popular sasesc, evenimentele fiind programate sa se desfasoare in centrul istoric al Sibiului, cu incepere de la ora 13.30. De la ora 14.00, la sediul Forumului German va avea loc vernisajul expozitiei „Papusi in porturi traditionale sasesti".

Intilnirea sasilor se va incheia in jurul orei 17.00, cu lansarea catalogului expozitiei „Radiouri Istorice", lansare care va avea loc la Centrul Cultural Teutsch. Evenimentul este organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania.