Esential

Cluj-900 de slujbe fara cautare

Cei mai multi angajatori au plecat ieri de la targul de locuri de munca pentru absolventi de la Cluj fara nici un candidat inscris.

Cele 900 de locuri de munca oferite ieri au atras doar 250 de tineri, putini fiind cei care au corespuns cerintelor angajatorilor. Cei mai multi s-au indreptat spre compania americana Emerson, in timp ce posturile oferite de Auchan, KFC sau Pizza Hut, chiriasi ai mall-urilor, nu au avut cautare, in ciuda ofertei avantajoase anuntate.

Ziua de Cluj

Cluj-Arafat: "Pot muri oameni din cauza proastei organizari a sistemului de urgenta"

Lipsa de igiena, absenta dotarilor si indolenta personalului. Acestea sunt problemele cu care se confrunta sistemul medical de urgenta. Concluzia ii apartine sub secratarului de stat Raed Arafat care a efectuat un control in cateva judete din Transilvania.

Ambulantele din cadrul sistemului de urgenta nu dispun de dotarile necesare atunci cind merg la interventii. Si asta deorece aparatura sau medicamentele raman de multe ori in magazii. “Am gasit ambulante care nu aveau fiole de morfina fara de care nu poti efectua o resuscitare in cazul unui stop cardiac.

Am gasit ambulante care nu aveau inele cervicale, in lipsa carora un pacient poate ajunge paralizat la spital. In schimb toate aceste dotari se aflau in dulapul spitalului”, a declarat medicul Raed Arafat.

Subsecratarul de stat Raed Arafat le-a cerut coordonatorilor sistemelor de urgenta sa rezolve aceste probleme in cel mai scurt timp. In caz contrar sefii acestor unitati risca desfacerea contractului de munca.

HotNews

Companii

Galati-Mittal a castigat 30 mil. euro in sase luni la Galati

Magnatul de origine indiana Lakshmi Mittal, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a obtinut in primul semestru al anului un profit de aproximativ 35 milioane de euro, din operatiunile derulate pe piata romaneasca.

ArcelorMittal Galati, principalul activ din Romania al liderului mondial in productia de otel, ArcelorMittal, a incheiat primul semestru al anului in curs cu o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro si un profit net de 30 milioane de euro, fiind, de altfel, si cel mai profitabil activ al grupului pe piata autohtona.

Lakshmi Mittal este principalul actionar al gigantului ArcelorMittal, detinand un pachet de aproape 45%.

Bussines Standard

Cluj-Firma care si-a tinut clientii pe aeroport la Cluj, amendata de OPC

Firma clujeana Kartago Tours a fost amendata de OPC cu 4.000 de lei pentru intirzirea de 16 ore inregistrata marti la decolarea unui avion spre Tunisia de pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

Lenuta Suteu, directorul OPC Cluj, a declarat vineri pentru MEDIAFAX ca sanctiunea a fost aplicata pentru nerespectarea clauzelor contractuale care prevedeau ca cei 133 de pasageri ar fi trebuit sa plece spre Tunisia la ora 2.45, in noaptea de luni spre marti, dar au plecat abia marti la ora 18.10.

"Ne-am interesat la conducerea aeroportului si am aflat ca, daca avionul venea la timp, putea pleca la ora stabilita, deoarece la acea ora nu era ceata, cum s-a invocat”, a afirmat Suteu.

Cotidianul

Showbiz&Fun

Turda- Festival de recorduri la TurdaFest

A treia editie a festivalului agrar Turda Fest a debutat vineri cu o parada a costumelor populare, demonstratii de calarie si un concurs de gatit gogosi traditionale „gustat” de toata lumea.

Punctul principal de atractie al primei zile a festivalului a fost, insa, balonul cu aer cald, care s-a ridicat de la punct fix, in zbor ancorat, cu oricine a dorit sa vada cum arata orasul Turda de la o inaltime de 10-15 metri.

Daca anul trecut evenimentul a adunat aproximativ 40.000 de participanti, in trei zile, anul acesta, organizatorii se asteapta ca numarul vizitatorilor sa depaseasca 60.000.

Cotidianul